Afbeelding

Zeven woningen op oude plek van Martinusschool

Gemeentenieuws

Donderdag heeft JOUW Wonen de koopovereenkomst getekend voor aankoop van het perceel op de hoek Enschedesestraat / Zweermanstraat. Ook wel bekend als de plek waar eerder de Martinusschool stond. Hier worden nu zeven nieuwe woningen gebouwd.

LOSSER - Al in 2019 werd het schoolgebouw gesloopt. Daarna is het terrein woonrijp gemaakt en heeft het college een plan voor zeven grondgebonden betaalbare koopwoningen vastgesteld. In een openbare verkoopprocedure hebben marktpartijen de kans gehad om een plan te maken voor de kavel en een bod te doen. Uit deze verkoopprocedure is uiteindelijk JOUW Wonen met het beste plan naar voren gekomen. Wethouder Jan Engels: “Met het plan van JOUW Wonen komen op deze locatie zeven mooie en betaalbare koopwoningen. Als deze woningen er staan is ook deze ontwikkellocatie in onze gemeente weer op een goede manier ingevuld.” Henk Wiggers, eigenaar JOUW Wonen is blij dat alles nu rond is: “De prijzen voor de woningen liggen onder de 300.000 euro. We verwachten de verkoop in april of mei te kunnen starten.” Meer informatie is te vinden op: www.jouwwonen.nl. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij makelaar Patty Brakhuis van Kock van Benthem. Via 0541-522022 of mail naar info@kvbm.nl.

Afbeelding
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Afbeelding
Startschot voor nieuw seizoen Muziekkoepel 20 apr, 11:27
Afbeelding
Looptraining voor de jeugd in De Lutte 19 apr, 16:13
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
Ook Losser moet zich inspannen voor voldoende opvangplekken voor vluchtelingen, om doorstroom in de asielketen op peil te houden.
Gemeenteraad positief over plan opvang Dinkeloord 19 apr, 15:06
Afbeelding
26 kandidaten burgemeester 19 apr, 14:10