De beweeglessen dragen bij aan een goede motorieke ontwikkeling van jonge kinderen.
De beweeglessen dragen bij aan een goede motorieke ontwikkeling van jonge kinderen.

Al vroeg plezier in bewegen bij gymvereniging AGVL in Losser

Algemeen

Goed leren bewegen doen kinderen het makkelijkst op een leuke manier. Daarom kunnen kinderen bij gymnastiekvereniging AGVL in Losser hun Nijntje Beweegdiploma halen!

LOSSER - Het Nijntje Beweegdiploma is een serie beweeglessen waarin het kind wekelijks speelplezier heeft en op hetzelfde moment alle essentiële basisvormen van bewegen leert. Kortom, het is een combinatie van plezier met een flinke dosis gezonde ontwikkeling.

In de lessen kunnen peuters en kleuters bijvoorbeeld naar hartelust balanceren, rollen, huppelen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen! Alle basisonderdelen van bewegen komen aan bod via leuke oefeningen en spelletjes. Zo leert het kind op een verantwoorde manier bewegen met veel variatie. Dit is essentieel om fijn te kunnen bewegen en sporten. Ook leren ze sociale vaardigheden als samen spelen, op je beurt wachten en goed met elkaar omgaan. Goed en gevarieerd bewegen is het belangrijkste hulpmiddel bij de ontwikkeling van hun hersenen, aldus AGVL.

Het Nijntje Beweegdiploma is er voor kinderen van 2 t/m 6 jaar. Het programma is zorgvuldig samengesteld door de KNGU en wordt alleen gegeven door speciaal opgeleide trainers. Na het doorlopen van de lessen ontvangt jouw kind het Nijntje Beweegdiploma tijdens een beweegfeestje. Daarop staat waar je zoon of dochter allemaal mee heeft geoefend. Een diploma om trots op te zijn en wat je kind een leven lang voordelen geeft in sport, op school, met vriendjes en thuis!

Leer je kind ook op een leuke manier de basis van bewegen Het Nijntje Beweegdiploma bestaat uit twee lessenseries: Beweegdiploma 1 voor kinderen van 2 tot 4 jaar. En vervolgens Beweegdiploma 2 voor kinderen van 4 tot 6 jaar. Beide diploma’s zijn bij AGVL te behalen. De beweeglessen worden gedurende het hele jaar gegeven. Aan het einde van het seizoen (juni) zal er een beweegfeest georganiseerd worden, waar kinderen die minimaal 20 beweeglessen gevolgd hebben aan mee kunnen doen en een diploma krijgen.

Kijk op de website www.agvl.nl voor meer informatie en aanmelding. Ook op www.beweegdiploma.nl staat meer algemene informatie. AGVL nodigt ouders en kinderen uit om gratis een aantal keer te komen kijken bij deze beweeglessen.

De toekomstige buutreedners die deelnemen aan het lopende traject. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Veel belangstelling bij de start van nieuw project de Buutacademie 4 uur geleden
Afbeelding
Van alles te beleven op Koningsdag in Losser 6 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 6 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe editie toeristenkrant 6 uur geleden
Afbeelding
Verdiend lintje voor Cor Pit 6 uur geleden
Historische foto van schuttersvereniging St. Märten uit 1936.
Schutters St Märten vieren jubileum 6 uur geleden
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 8 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11