<p>Een hechte vriendgroep om leuke dingen mee te doen is niet vanzelfsprekend. Join Us in Losser kan hierbij helpen!</p>

Een hechte vriendgroep om leuke dingen mee te doen is niet vanzelfsprekend. Join Us in Losser kan hierbij helpen!

(Foto: Shutterstock)

Maak vrienden bij Join Us Losser: nu ook voor doelgroep 18-25 jaar

De zomervakantie lijkt misschien een leuke tijd waarin jongeren erop uit gaan en genieten van leuke activiteiten. Toch is dat zeker voor 200.000 jongeren in Nederland niet het geval. Ruim 8 procent van de Nederlandse jongeren voelt zich elke dag alleen. Deze jongeren vinden het lastig om anderen te ontmoeten en vriendschappen op te bouwen. Zeker wanneer zij ook de contacten op school missen. Fundament Losser start nu met een ontmoetingsgroep voor de leeftijdsgroep 18-25 jaar.

LOSSER - De eerste aanmeldingen zijn al binnen en de groep gaat van start op 1 september. Iedere twee weken ontmoeten de jongeren elkaar. Samen doen ze allerlei activiteiten die ze zelf bepalen en organiseren. Denk aan gamen, films kijken, spelletjes doen of externe activiteiten. Tijdens de avonden zijn er ervaren begeleiders aanwezig die de jongeren helpen met het verbeteren van hun sociale vaardigheden en het versterken van hun zelfbeeld.

Lola-Kay vertelt over haar deelname aan Join Us. “Ik had het gevoel dat niemand me leuk vond en dat ik niet goed genoeg was. Ik heb toen op internet gezocht of er iets bestond waar je vrienden kon maken ofzo. Zo kwam ik bij Join Us.” Inmiddels is Lola-Kay uitgestroomd en blikt ze terug. “Bij Join Us kun je altijd jezelf zijn en je kunt er ook een stuk zelfverzekerder van worden. Ik merkte bij Join Us dat ik wél goed genoeg was en kan nu op andere plekken ook beter laten zien wie ik ben.”

Ben je nieuwsgierig naar Join Us? Iedereen is van harte welkom! Jongeren kunnen zich gratis aanmelden via de website. Op www.join-us.nu vind je meer informatie en veel ervaringsverhalen van jongeren. In de gemeente Losser start Join Us 18-25 jaar in samenwerking met Stichting Fundament. De eerste bijeenkomst vindt plaats op donderdag 1 september bij de Kiekerskaamp (Denekamperdijk 46, Losser).

Er is de afgelopen jaren gelukkig ook steeds meer aandacht gekomen voor het thema eenzaamheid in de brede zin, maar ook specifiek onder jongere doelgroepen. Eenzaamheid werd eerder vooral gezien als iets wat ouderen treft, maar er zijn ook veel jongere mensen die maar moeilijk sociale contacten of hechte vriendschappen op kunnen bouwen. Initiatieven zoals Join Us kunnen dan net het duwtje in de rug zijn.

Meer berichten