Een hechte vriendgroep om leuke dingen mee te doen is niet vanzelfsprekend. Join Us in Losser kan hierbij helpen!
Een hechte vriendgroep om leuke dingen mee te doen is niet vanzelfsprekend. Join Us in Losser kan hierbij helpen! Foto: Shutterstock

Maak vrienden bij Join Us Losser: nu ook voor doelgroep 18-25 jaar

Algemeen

De zomervakantie lijkt misschien een leuke tijd waarin jongeren erop uit gaan en genieten van leuke activiteiten. Toch is dat zeker voor 200.000 jongeren in Nederland niet het geval. Ruim 8 procent van de Nederlandse jongeren voelt zich elke dag alleen. Deze jongeren vinden het lastig om anderen te ontmoeten en vriendschappen op te bouwen. Zeker wanneer zij ook de contacten op school missen. Fundament Losser start nu met een ontmoetingsgroep voor de leeftijdsgroep 18-25 jaar.

LOSSER - De eerste aanmeldingen zijn al binnen en de groep gaat van start op 1 september. Iedere twee weken ontmoeten de jongeren elkaar. Samen doen ze allerlei activiteiten die ze zelf bepalen en organiseren. Denk aan gamen, films kijken, spelletjes doen of externe activiteiten. Tijdens de avonden zijn er ervaren begeleiders aanwezig die de jongeren helpen met het verbeteren van hun sociale vaardigheden en het versterken van hun zelfbeeld.

Lola-Kay vertelt over haar deelname aan Join Us. “Ik had het gevoel dat niemand me leuk vond en dat ik niet goed genoeg was. Ik heb toen op internet gezocht of er iets bestond waar je vrienden kon maken ofzo. Zo kwam ik bij Join Us.” Inmiddels is Lola-Kay uitgestroomd en blikt ze terug. “Bij Join Us kun je altijd jezelf zijn en je kunt er ook een stuk zelfverzekerder van worden. Ik merkte bij Join Us dat ik wél goed genoeg was en kan nu op andere plekken ook beter laten zien wie ik ben.”

Ben je nieuwsgierig naar Join Us? Iedereen is van harte welkom! Jongeren kunnen zich gratis aanmelden via de website. Op www.join-us.nu vind je meer informatie en veel ervaringsverhalen van jongeren. In de gemeente Losser start Join Us 18-25 jaar in samenwerking met Stichting Fundament. De eerste bijeenkomst vindt plaats op donderdag 1 september bij de Kiekerskaamp (Denekamperdijk 46, Losser).

Er is de afgelopen jaren gelukkig ook steeds meer aandacht gekomen voor het thema eenzaamheid in de brede zin, maar ook specifiek onder jongere doelgroepen. Eenzaamheid werd eerder vooral gezien als iets wat ouderen treft, maar er zijn ook veel jongere mensen die maar moeilijk sociale contacten of hechte vriendschappen op kunnen bouwen. Initiatieven zoals Join Us kunnen dan net het duwtje in de rug zijn.

De toekomstige buutreedners die deelnemen aan het lopende traject. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Veel belangstelling bij de start van nieuw project de Buutacademie 5 uur geleden
Afbeelding
Van alles te beleven op Koningsdag in Losser 7 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 7 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe editie toeristenkrant 7 uur geleden
Afbeelding
Verdiend lintje voor Cor Pit 7 uur geleden
Historische foto van schuttersvereniging St. Märten uit 1936.
Schutters St Märten vieren jubileum 7 uur geleden
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 9 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11