<p>Een gastheer of gastvrouw zorgt voor de passende begeleiding naar de vele leuke uitjes.</p>

Een gastheer of gastvrouw zorgt voor de passende begeleiding naar de vele leuke uitjes.

(Foto: Marjolijn van den Berg-Hoelen)

Vier het Leven: mooie culturele uitjes voor senioren in de regio

Er op uit voor een leuke activiteit; het is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zoals ouderen die wat moeilijker ter been zijn of weinig mogelijkheden voor vervoer hebben. De landelijke stichting ‘Vier het Leven’ zet zich in om ook deze groep actief deel te laten nemen aan de leuke dingen in het leven!

TWENTE - Er zijn veel alleenstaande ouderen die het niet leuk vinden alleen op pad te gaan. En niet altijd iemand hebben die mee wil of kan. Bovendien is er een groep die zich fysiek kwetsbaar voelt maar prima uit de voeten kan als hem of haar een ondersteunende arm geboden wordt.

In Twente is Stichting Vier het Leven ook al jaren actief en dankzij de inzet van 35 enthousiaste Twentse vrijwilligers worden ouderen weer in staat gesteld gezellig uit te gaan. In het najaar vaak naar een mooie voorstelling, maar in de zomer zijn de meeste theaters dicht en gaan we lekker naar buiten of zoeken we de verkoeling in een museum. Inmiddels zijn veel uitjes voor deze zomer al volgeboekt, maar het geeft wel een indicatie van wat zij zoal doen. Zo bezoeken zij op 14 juli de tuinen van Landgoed Twickel, op 7 augustus gaat men naar Hanna van Hendrik op Vliegveld Twente, op 17 augustus naar het Drents Museum en op 27 augustus naar de voorstelling Alladin. Op donderdag 8 september gaat men naar het Indiëterrein in Almelo voor de prachtige voorstelling Van Katoen en Water.

De gasten worden thuis opgehaald door een gastvrouw of gastheer en samen gaan ze een avond of een middag op pad. Daphne Meerdink Veldboom, regiocoördinator Vier het Leven: “We zien ouderen opbloeien, vooral dames en heren die wel graag uit zouden willen, maar niet goed weten met wie. Ik heb eens iemand horen zeggen: ‘ik voel me dankzij jullie een avondje net de koningin!’ Dat is ook ons streven: mensen uit hun isolement halen, vooral tijdens de zomer als iedereen rondom de ouderen weg is op zomervakantie.”

Wilt u mee of meer informatie over Vier het Leven, bel dan het landelijke nummer 035 5245156 of bekijk het aanbod op de website: www.4hetleven.nl 

Meer berichten