<p>De pauwoogpijlstaart; &eacute;&eacute;n van de ruim 2.400 soorten nachtvlinders die er in Nederland te vinden zijn.</p>

De pauwoogpijlstaart; één van de ruim 2.400 soorten nachtvlinders die er in Nederland te vinden zijn.

Aandacht voor de nachtvlinders

Deze vrijdag en zaterdag zijn er diverse activiteiten in het kader van de Nationale Nachtvlindernacht. Beide avonden worden mensen aangespoord om in het donker eens op zoek te gaan naar vlinders én deze te tellen.

TWENTE - In Nederland zijn naar schatting 2.400 verschillende soorten nachtvlinders volgens de Vlinderstichting. Slechts een kleine honderd soorten daarvan zijn ook overdag te zien. Verreweg de meeste mensen hebben dus geen flauw idee van wat er zoal door de nacht vliegt. En onbekend maakt onbemind. Wanneer de zon na ongeveer 22.00 uur ondergaat, is het moment aangebroken om op zoek te gaan naar de nachtvlinder. Soorten zoals de ‘huismoeder’, grijze stipspanner, gewone worteluil, graswortelvlinder en bonte brandnetelbladroller zullen veel waargenomen worden zo is de verwachting. 

Ook in de eigen achtertuin zijn nachtvlinders te bekijken. Zeker in een tuin met een mooie diversiteit aan bloemen zijn ze graag actief. Lokken kan ook; met een felle lamp of zoete stroop zullen ze zich snel laten zien.

Wie graag mee wil met een georganiseerde activiteit kan kijken op www.vlinderstichting.nl/nachtvlindernacht Waarnemingen van vlinders kan men doorgeven via www.telmee.nl 

Meer berichten