<p>De Japanse Duizendknoop verdringt veel inheemse plantensoorten en kan schade veroorzaken aan gebouwen en leidingen.</p>

De Japanse Duizendknoop verdringt veel inheemse plantensoorten en kan schade veroorzaken aan gebouwen en leidingen.

Landelijke Week van de Invasieve Exoten van start

Deze vrijdag gaat de landelijke Week van de Invasieve Exoten van start. Er worden door heel Nederland activiteiten gehouden. Deze vraagt aandacht voor schadelijke planten en dieren die door menselijk toedoen in Nederland terecht zijn gekomen, zoals de Japanse Duizendknoop.

TWENTE - De afgelopen jaren is er meer aandacht voor het bestrijden van invasieve exoten. Deze verdringen vaak bestaande soorten die hier wél thuishoren, wat voor problemen kan zorgen. Andere voorbeelden zijn de watercrassula, de zonnebaars en de Amerikaanse rivierkreeften. De week is gericht op bewustwording.

Er worden diverse activiteiten gehouden in dit kader. Zo gaan vrijwilligers vrijdag aan de slag tussen Enschede en Oldenzaal om de Japanse Duizendknoop uit te graven. Ook is er een symposium over de huiskat als invasieve exoot. Volgende week woensdag kan men om 19.30 uur vanaf de parkeerplaats van Landgoedhotel de Wilmersberg mee met een excursie, georganiseerd door IVN Oldenzaal-Losser. Op de Wilmersberg laten de natuurgidsen zien welke planten daar groeien. Wat zijn de gevolgen van deze exoten voor onze inheemse natuur? Meer informatie over de activiteiten is te vinden op www.wvdie.nl.

Meer berichten