Afbeelding
Foto: JAN WILLEM AMAN

Gerben Löwik Classic gaat langs mooiste plekjes

Algemeen

In samenwerking met oud wielrenner Gerben Löwik heeft de Wielerclub Twenterand een uitdagende route uitgepeild langs de mooiste plekjes van Twente en Salland. 

VRIEZENVEEN - Nadat de Gerben Löwik Classic de afgelopen twee jaar uitgesteld moest worden kunnen (sport)fietsers, amateurs en (oud)profwielrenners dit jaar voor de zesde keer genieten van de prachtige ritten voor deze regio zo typerende landweggetjes en heuvels. De Gerben Löwik Classic zal op zaterdag 18 juni om 9.00 uur starten bij Löwik Wonen & Slapen aan Westeinde 660, 7671 CX Vriezenveen.

Wie wel in de heuvels wil fietsen, maar niet uren in de zadel wil zitten kan kiezen voor de 80 km tourtocht. Met 487 hoogtemeters is dit een prachtige rit om de heuvels rondom Markelo en de Sallandse heuvelrug te ontdekken. Wie op zoek is naar net iets meer uitdaging kiest voor de 95 km tourtocht met maar liefst 545 hoogtemeters. Voor de gevorderde deelnemers is de 140 km tourtocht een mooie uitdaging - een prachtige rit met maar liefst 700 hoogtemeters.

Op alle drie routes zijn verzorgingsposten die ervoor zorgen dat het energieniveau op peil kan worden gehouden en bij de grote verzorgingspost zijn fietsmecanicien te vinden voor service aan de fiets.

De Gerben Löwik Classic voldoet aan het hoogste kwaliteitsniveau van wielersportbond NTFU en heet het keurmerk ‘NTFU Extra Goed Geregeld’.

Inschrijven voor dit fietsevenement op 18 juni is mogelijk via www.gerbenlowikclassic.nl. De kosten bedragen 7,- euro, NTFU-leden betalen 5,- euro.

Afbeelding
Bezoek het Huis Singraven op de Dag van het Kasteel 26 mei, 15:16
Afbeelding
Gemeenten waarschuwen weer voor acquisitiefraude 26 mei, 14:15
Afbeelding
Cursus omgaan met dementie 26 mei, 14:10
Afbeelding
Bijeenkomst dorpsraad Losser over plannen voor het centrum 26 mei, 13:24
Afbeelding
Bravo voor het koor van Lions BOCA en entertainer Jan Mulder! 26 mei, 13:20
Afbeelding
Lekker snuffelen! 26 mei, 13:12
Afbeelding
Adviezen over gezinsbijslagen 26 mei, 13:12
Afbeelding
Tropische sferen op Woonboulevard 26 mei, 13:06