<p>De fietsvaardigheid van kinderen staat al jaren onder druk. Volgens de ANWB onder meer doordat ouders kinderen vaker met de auto of bakfiets naar school brengen.</p>

De fietsvaardigheid van kinderen staat al jaren onder druk. Volgens de ANWB onder meer doordat ouders kinderen vaker met de auto of bakfiets naar school brengen.

(Foto: )

De Saller maakt kans op een ANWB verkeersplein

Basisschool De Saller in Losser is één van de 20 Overijsselse scholen die kans maken om een verkeersplein te krijgen van de ANWB. Tot en met 25 mei kan men hiervoor stemmen via www.anwb.nl/verkeerspleinen

LOSSER - De ANWB maakt zich zorgen over de al jaren afnemende fietsvaardigheid van basisschoolleerlingen. Dit maakt hen steeds kwetsbaarder in het alsmaar drukker wordende verkeer. Kinderen doen steeds minder ervaring op in het verkeer, doordat ouders ze vaker met de auto of bakfiets brengen. Daarnaast hebben sommige kinderen niet eens een eigen fiets.

Om veilig fietsen op een leuke manier te promoten is de ANWB bezig om samen met scholen verkeerspleinen aan te leggen. De schoolpleinen worden dan omgetoverd tot een klein verkeerscircuit. Daarnaast krijgen leerlingen goede verkeerslessen. Dit moet ervoor zorgen dat ze veilig en zelfverzekerd de weg op kunnen. Omdat de aanleg prijzig is, krijgt in deze ronde één basisschool per provincie zo’n verkeersplein. De winnaar wordt bepaald aan de hand van de stemronde. De nummer twee in elke provincie wint een uitgebreid fietsparcourspakket.

Meer berichten