<p>Naast de items die er te koop zijn, kunnen bezoekers ook kunstwerken lenen die door de cli&euml;nten gemaakt zijn.</p>

Naast de items die er te koop zijn, kunnen bezoekers ook kunstwerken lenen die door de cliënten gemaakt zijn.

(Foto: )

GildeHof opent een eigen shop-in-shop

Het GildeHof uit Losser opent een bijzondere pop-up winkel bij de Tourist Info aan de Grootestraat 35 in Oldenzaal. Het gaat om een shop-in-shop, waar allerlei zelfgemaakte items van de cliënten van de dagbesteding te koop zijn.

OLDENZAAL - “De grote etalage biedt ruimte voldoende om iets leuks te presenteren” dachten ze bij Oldenzaal Promotie. Het GildeHof Losser was al enige tijd op zoek naar een nieuwe pop-up-store om de producten in Oldenzaal beter onder de aandacht te brengen, en om de cliënten een leuke dagbesteding te bieden. Zo ontstond het idee om deze shop-in-shop op te zetten.

Aan de Grootestraat 35 worden nu ook kunst en ambachtelijke artikelen verkocht, gemaakt door de cliënten die in de ateliers op de Losserhof werken. Zo waren er tot de lockdown handgemaakte engeltjes, uniek handgeschilderde (kerst)kaarten en bijzondere houten kerstbomen te koop. Vanaf januari zal de winkelcollectie veranderen. Het assortiment van het GildeHof is bijzonder groot. De cliënten maken van alles wat past bij hun interesses en mogelijkheden. Bijvoorbeeld houten voederhuisjes, zelf gekleide beeldjes, beschilderde mokken en andere unieke items. En er kunnen ook kunstwerken geleend worden. Schilderij ‘Zwarte kat’ van Marijke Biemans (70x90 cm op textiel) of Schilderij ‘Gele olifant’ van Tineke Vierhoven (90x60 cm met ecoline) en zo zijn er nog vele kunstwerken meer. Als gevolg van de nieuwe lockdown is de Tourist Info de komende tijd gesloten. Wanneer deze weer open mag, zijn bezoekers op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur welkom, zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. De bedoeling is dat er ook enkele dagen in de week cliënten en een begeleider aanwezig zijn in de winkel. Zij vertellen dan over de gemaakte items en de kunstuitleen.

De LosserHof is één van de twee zorgparken van De Twentse Zorgcentra waar zorg en ondersteuning wordt geboden aan mensen met een verstandelijke beperking. Oldenzaal Promotie is verantwoordelijk voor de citymarketing van Oldenzaal en beheert de Tourist Info. Zie ook: www.uitinoldenzaal.nl

Meer berichten