Foto: Shutterstock

Geef verdachte situaties door

Wanneer het op criminaliteit aankomt, zien de gemeente en politie veel. Maar de Lossernaar zelf ziet veel méér. Inwoners zitten wel eens met een onderbuikgevoel; er is iets mis maar je weet niet precies wat. De gemeente en politie sporen hen aan om ook dan een melding door te geven.

LOSSER - Wanneer men het gevoel heeft dat er iets niet klopt is het belangrijk om een melding door te geven. Dit kan via het standaardnummer 0900-8844, maar ook anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl Signalen die zouden kunnen duiden op criminaliteit zijn bijvoorbeeld afgeplakte ramen, een hennepgeur en veel toeloop bij woningen. 

Maar ook een winkel waar nooit klanten komen kan verdacht zijn. Of wanneer een klant een grote uitgave doet waarbij twijfels zijn over de inkomsten. Ook wanneer iemand iets met intimidatie gedaan probeert te krijgen is dit een punt van zorg. De gemeente en politie horen graag dit soort kleine signalen, omdat deze kunnen helpen bij het opbouwen van een dossier. Op basis van meldingen kan de politie ook besluiten om extra alert te zijn of concreet actie te ondernemen.

Meer berichten