Afbeelding

Afsluiting Make My Day

Algemeen

Dinsdagmiddag werd in de raadszaal van ‘t Lossers Hoes het project ‘Make My Day’ afgesloten. Leerlingen uit het vierde leerjaar van het Twents Carmel College Losser gaven hun eindpresentaties. De groep van Ryan, Merelice, Neri en Kaylin won uiteindelijk. 

LOSSER - Make My Day is een jaarlijks terugkerende samenwerking tussen de gemeente, gemeenteraad, het Twents Carmel College Losser en Fundament. Doel is om jongeren te activeren met maatschappelijke betrokkenheid. Dit deden zij met het bedenken van een nieuwe activiteit speciaal voor jonge mantelzorgers.

Ook in Losser zijn kinderen die zorg uitvoeren voor een naaste, vaak een familielid. Naast goede begeleiding is ook juist ontspanning en het even loslaten van de zorg belangrijk. Welzijnsorganisatie Fundament verzorgt al uiteenlopende ondersteunende activiteiten voor zowel jonge als volwassen mantelzorgers, maar ook bijvoorbeeld het lokale jongerenwerk valt hieronder. 

Make My Day is daarnaast ook een praktisch project om vaardigheden te leren zoals het organiseren van een activiteit en communiceren door middel van presentaties. Uiteindelijk koos de jury, bestaande uit diverse partijen uit de Losserse gemeenteraad, voor het initiatief van Ryan, Melice, Neri en Kaylin. Zij bedachten een leuke dag op het TCC met diverse activiteiten en een film voor de jonge mantelzorgers. En zij hopen ook nog een speciale ‘surprise guest’ te kunnen boeken. De leerlingen gaan dit uitvoeren samen met mantelzorgondersteuner Wesley Elfers van Fundament.

Afbeelding
De toekomstige buutreedners die deelnemen aan het lopende traject. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Veel belangstelling bij de start van nieuw project de Buutacademie 6 uur geleden
Afbeelding
Van alles te beleven op Koningsdag in Losser 8 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 8 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe editie toeristenkrant 8 uur geleden
Afbeelding
Verdiend lintje voor Cor Pit 8 uur geleden
Historische foto van schuttersvereniging St. Märten uit 1936.
Schutters St Märten vieren jubileum 8 uur geleden
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 10 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11