Een jonge vrouw werkt bij de thuiszorg. Ze verzorgt huishoudelijke taken bij een oudere mevrouw, die zo langer zelfstandig kan wonen.
Een jonge vrouw werkt bij de thuiszorg. Ze verzorgt huishoudelijke taken bij een oudere mevrouw, die zo langer zelfstandig kan wonen. (Foto: Hollandse Hoogte / Patricia Rehe)

Spreekuren ouderen en mantelzorgondersteuning hervat

LOSSER - De wekelijkse spreekuren van het ouderenwerk en de mantelzorgondersteuning in Losser zijn deze maand weer hervat. 

Op de woensdag zijn mensen van 11.00 tot 12.00 uur welkom in ‘t Lossers Hoes in Losser. Hier kan men terecht met alle vragen over mantelzorgondersteuning en ondersteuning bij het ouder worden. Ouderenadviseur Sherina Kersten en mantelzorgconsulent Jannet Huisman zitten dan klaar om u te helpen. Met name op het gebied van mantelzorgondersteuning zal lang niet iedereen bekend zijn met de mogelijkheden. 

Zo zijn er als gevolg van de pandemie ook meer mensen gedwongen mantelzorger geworden. Een goede ondersteuning voorkomt overbelasting. Zo zijn er onder meer mogelijkheden voor respijtzorg, maar ook voor het leren omgaan met - en loslaten van - deze uitdagende taken.

Meer berichten