De natuurwerkochtend op Erve Middelkamp: vrijwilligers steken de handen uit de mouwen om het natuurgebied in opperbeste staat te houden.
De natuurwerkochtend op Erve Middelkamp: vrijwilligers steken de handen uit de mouwen om het natuurgebied in opperbeste staat te houden.

Natuurwerkochtend Erve Middelkamp in De Lutte

Algemeen

DE LUTTE - Op de flanken van de Tankenberg liggen diverse schitterende brongebieden van beekjes. Zoals van de Stakenbeek die door Zuid-Berghuizen naar het Hulsbeek gaat en daar verder Gammelkerbeek heet. Of de Rossummerbeek, die zijn naam eer aan doet en richting Rossum stroomt.

In deze brongebieden kan niet gehooid worden met zware machines, vanwege de natte, zachte, kwetsbare bodem daar. Het maaien gebeurt daarom met kleinere machines. Wij gaan dat maaisel afvoeren, met hooiharken en draagberries. Iedereen kan meedoen. Deze Natuurwerkochtend wordt georganiseerd door EnHOe, in samenwerking met IVN Oldenzaal-Losser e.o. en Natuurmonumenten. De natuurwerkochtend start op zaterdag 11 september om 09.00 uur bij het kantoor van Natuurmonumenten, Erve Middelkamp, Bentheimerstraat 15a in De Lutte. We werken tot 13.00 uur en iedereen krijgt soep aangeboden na afloop. Voor gereedschap en werkhandschoenen wordt gezorgd. Stevige schoenen zijn aanbevolen. En natuurlijk houden we rekening met de Corona-maatregelen. Meedoen? Graag je aanmelden uiterlijk maandag 6 september via www.ivn.nl/afdeling/oldenzaal-losser-eo

De toekomstige buutreedners die deelnemen aan het lopende traject. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Veel belangstelling bij de start van nieuw project de Buutacademie 38 seconden geleden
Afbeelding
Van alles te beleven op Koningsdag in Losser 2 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 2 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe editie toeristenkrant 2 uur geleden
Afbeelding
Verdiend lintje voor Cor Pit 2 uur geleden
Historische foto van schuttersvereniging St. Märten uit 1936.
Schutters St Märten vieren jubileum 2 uur geleden
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 4 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 21 uur geleden