Afbeelding

Succesvolle projecten afgerond bij basisschool Veldzijde Losser

Algemeen

LOSSER - Afgelopen week zijn twee projecten geopend bij basisschool Veldzijde. De afgelopen maanden werd door veel mensen druk gewerkt om deze af te ronden.

Als eerste werd de prachtige nieuwe schoolbieb geopend. Basisschool Veldzijde is hiermee de tweede basisschool in Losser met een eigen bieb op school. In de centrale hal van de school is een ‘echte’ bibliotheek ingericht. In plaats van in iedere groep een kast of plank met boeken hebben de leerlingen van Veldzijde nu een groot en breed aanbod in hun eigen bibliotheek, helemaal compleet met een heus uitleensysteem. Met de Bibliotheek op school slaan onderwijs, bibliotheek en gemeente de handen ineen en komt er dagelijks aandacht voor leesplezier. Met het hebben van een ‘bieb op school’ kan de aandacht voor leesbeleving, leesplezier en taalvaardigheid extra gestimuleerd worden. Immers het kunnen lezen is van wezenlijk belang voor alle leerlingen om hun kansen op leren voor hun toekomst te vergroten. De Bibliotheek helpt op basisscholen dit doel te bereiken. Door dit in school te doen is de weg naar een boek een stuk toegankelijker.

Ontdekkingsplein
Het tweede project was de opzet van het Ontdekkingsplein. De naam van dit plein is samen met leerlingen, team en ouders gekozen. Het blote voetenpad, een mooie tuinkas, een echte moestuin, de grote wilgenhut, een watertrog met wadi, de wilde bloemenweide, een heus podium en tot slot de mooie sfeerverlichting maken dat het groene belevingsplein van Veldzijde klaar is voor gebruik. Een groene, duurzame schoolomgeving die ruimte biedt voor beweging en leren in de brede zin.

De toekomstige buutreedners die deelnemen aan het lopende traject. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Veel belangstelling bij de start van nieuw project de Buutacademie 10 uur geleden
Afbeelding
Van alles te beleven op Koningsdag in Losser 13 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 13 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe editie toeristenkrant 13 uur geleden
Afbeelding
Verdiend lintje voor Cor Pit 13 uur geleden
Historische foto van schuttersvereniging St. Märten uit 1936.
Schutters St Märten vieren jubileum 13 uur geleden
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 15 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11