Losser komt samen in actie tegen eenzaamheid
Foto: Shutterstock.com

Losser komt samen in actie tegen eenzaamheid

LOSSER - Eenzaamheid is een thema waar we in de Hart-kranten regelmatig aandacht aan schenken. Dit is niet zonder reden; eenzaamheid is namelijk een groeiend probleem. Het is ook iets dat zowel jong als oud treft en in alle lagen van de bevolking. Helaas zorgt de huidige crisis voor verdere toename van eenzaamheid. Wat kunnen we doen om hier verandering in te brengen?

Sinds de start van de coronacrisis staat eenzaamheid meer in de belangstelling. Voor veel mensen is hun wereld namelijk aanzienlijk kleiner geworden. Zo werken meer mensen vanuit huis, sport en andere activiteiten liggen stil en ook uitgaan, een museum bezoeken, een filmpje pakken of andere gezelligheid zit er de komende tijd nog even niet in. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek voelde 1 op de 10 Nederlanders zich in 2019 sterk eenzaam en ruim een kwart af en toe eenzaam. Dit zal in de afgelopen maanden verder toegenomen zijn. Met name voor mensen die al een kleine sociale kring en weinig activiteiten hebben zijn de lockdowns zeer zwaar. Zo moeten mensen met een beperking bijvoorbeeld ook hun dagbesteding missen.

Veel initiatieven
Om mensen te helpen in deze uitdagende tijd zijn de afgelopen maanden ook juist veel initiatieven opgezet om de eenzaamheid te doorbreken. Zo gingen organisaties aan de slag om ouderen te helpen digivaardiger te worden; contact houden via de iPad en beeldbellen helpt immers veel. Verder werden bij welzijnsinstellingen ook hulplijnen geopend voor een luisterend oor en concrete hulp. Zo kan men in Losser bellen met Stichting Fundament. Hier zitten voor u klaar: Sherina Schouten (ouderenadviseur) 06-81 98 04 38. Jannet Huisman (consulent mantelzorgers) 06-47 50 47 24. En Wesley Elfers (consulent jonge mantelzorgers) 06-10 70 61 86

Themabijeenkomst
Om te praten over dit belangrijke thema is op donderdag 4 februari een webcast eenzaamheid. Deze zal dan gehouden worden van 14.00 tot 15.30 uur. Dit is dan live te volgen via https://youtu.be/Gftu5qoeVtY De gemeente Losser organiseert dit samen met diverse andere partners.

Meer berichten