Afbeelding

Niet tornen aan afschaffing hondenbelasting

Algemeen

LOSSER - De gemeente Losser moet in 2022 gewoon zoals gepland de hondenbelasting afschaffen. De Losserse raadsfractie Burgerforum is geïrriteerd dat dit nu wederom ter discussie staat.

Hondenbelasting is al jaren een discussiepunt in Losser. Onze gemeente was de afgelopen jaren namelijk relatief duur ten opzichte van veel andere gemeenten. Hondenbezitters in Losser betaalden afgelopen jaar 102,96 euro voor de eerste hond en 154,56 voor de tweede. Dit is dit jaar al teruggebracht naar 70,84 voor de eerste hond en 118,44 voor de tweede. Bij de begrotingsbehandeling voor 2020 werd een motie van Burgerforum aangenomen de belasting dit jaar en volgend jaar te verlagen en in 2022 af te schaffen.

Nieuwe situatie
Door de coronacrisis en andere factoren staat ook de gemeentelijke begroting onder druk, waardoor ook dit weer ter discussie staat. Burgerforum wil dan ook niet dat het college hier aan tornt: afspraak is afspraak, zo is hun standpunt.

Meer handhaving
Burgerforum wil verder dat de gemeente meer doet in de aanpak van hondenpoep. Dit blijft voor veel Lossernaren een bron van ergernis. Het afschaffen van de belasting en tegelijk meer willen doen tegen hondenpoepoverlast staat niet zo haaks op elkaar als men zou denken. In de praktijk worden hondenbelastingen namelijk maar zelden echt gebruikt voor directe hondenvoorzieningen of hondenbeleid. Dit gegeven is vaak voor hondenbezitters aanleiding om de belasting niet te (willen) betalen; een gemeente kan immers besluiten om tegelijk méér belasting te heffen, terwijl ze bijvoorbeeld uitlaatveldjes en poepbakken weghalen om kosten te besparen.

De toekomstige buutreedners die deelnemen aan het lopende traject. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Veel belangstelling bij de start van nieuw project de Buutacademie 2 uur geleden
Afbeelding
Van alles te beleven op Koningsdag in Losser 4 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 4 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe editie toeristenkrant 4 uur geleden
Afbeelding
Verdiend lintje voor Cor Pit 4 uur geleden
Historische foto van schuttersvereniging St. Märten uit 1936.
Schutters St Märten vieren jubileum 4 uur geleden
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 6 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 23 uur geleden