Nieuwe coördinator gezocht voor Voorlees Express Losser

LOSSER - Lezen en voorgelezen worden zijn belangrijk voor de taalontwikkeling van ieder kind. Maar voorlezen is niet altijd vanzelfsprekend. Ouders willen dit wel vaak, maar weten niet hoe zij moeten beginnen. In Losser is al enige tijd de Voorlees Express actief om hen hierbij te helpen.

De Voorlees Express is onderdeel van de bibliotheek. Ouders krijgen hierbij twintig weken advies en ondersteuning van een voorleesvrijwilliger die thuis voor komt lezen. Uiteindelijk nemen de ouders dit dan over. Zij zijn nu op zoek naar een goede coördinator om dit aan te sturen. Iemand die goed is in het coachen van mensen en graag bij gezinnen komt met diverse culturen en achtergronden. De coördinator coacht zowel de voorlezers als gezinnen; ongeveer vijf gedurende een voorleesseizoen. Dit omvat onder meer het organiseren van bijeenkomsten voor voorlezers, gezinsbezoeken afleggen, digitaal informatie verwerken met betrekking tot de deelnemers en regelmatig contact met de projectleider. Bij het begeleiden van de voorlezers en de gezinnen is het belangrijk dat de coördinator zorgt voor een goede communicatie richting de voorlezers en de projectleider. Verdere vereisten zijn een goede beheersing van het Nederlands, flexibelheid, goede communicatieve vaardigheden en affiniteit met coachen.

Neem contact op
Geïnteresseerd? Neem dan contact op voor een gesprek. Voor aanmelden of meer informatie kun je contact opnemen met Dorine Müller Tel: 053-5369400 Email: taalpunt@stichtingfundament.nl

Meer berichten