Afbeelding

Nieuwe coördinator gezocht voor Voorlees Express Losser

Algemeen

LOSSER - Lezen en voorgelezen worden zijn belangrijk voor de taalontwikkeling van ieder kind. Maar voorlezen is niet altijd vanzelfsprekend. Ouders willen dit wel vaak, maar weten niet hoe zij moeten beginnen. In Losser is al enige tijd de Voorlees Express actief om hen hierbij te helpen.

De Voorlees Express is onderdeel van de bibliotheek. Ouders krijgen hierbij twintig weken advies en ondersteuning van een voorleesvrijwilliger die thuis voor komt lezen. Uiteindelijk nemen de ouders dit dan over. Zij zijn nu op zoek naar een goede coördinator om dit aan te sturen. Iemand die goed is in het coachen van mensen en graag bij gezinnen komt met diverse culturen en achtergronden. De coördinator coacht zowel de voorlezers als gezinnen; ongeveer vijf gedurende een voorleesseizoen. Dit omvat onder meer het organiseren van bijeenkomsten voor voorlezers, gezinsbezoeken afleggen, digitaal informatie verwerken met betrekking tot de deelnemers en regelmatig contact met de projectleider. Bij het begeleiden van de voorlezers en de gezinnen is het belangrijk dat de coördinator zorgt voor een goede communicatie richting de voorlezers en de projectleider. Verdere vereisten zijn een goede beheersing van het Nederlands, flexibelheid, goede communicatieve vaardigheden en affiniteit met coachen.

Neem contact op
Geïnteresseerd? Neem dan contact op voor een gesprek. Voor aanmelden of meer informatie kun je contact opnemen met Dorine Müller Tel: 053-5369400 Email: taalpunt@stichtingfundament.nl

De toekomstige buutreedners die deelnemen aan het lopende traject. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Veel belangstelling bij de start van nieuw project de Buutacademie 1 uur geleden
Afbeelding
Van alles te beleven op Koningsdag in Losser 3 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 3 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe editie toeristenkrant 3 uur geleden
Afbeelding
Verdiend lintje voor Cor Pit 3 uur geleden
Historische foto van schuttersvereniging St. Märten uit 1936.
Schutters St Märten vieren jubileum 3 uur geleden
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 5 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 22 uur geleden