Afbeelding

Losser blij met succes startersleningen

Algemeen

LOSSER - Het is helaas de afgelopen jaren steeds moeilijker geworden voor starters op de woningmarkt om hun eerste huis te kopen. De striktere eisen voor een hypotheek binnen je inkomen én de alsmaar stijgende prijzen voor woningen en grond maken het een uitdaging om toch een woning te kunnen kopen. In veel gemeenten, waaronder Losser, wordt met succes de starterslening ingezet.

Bij de starterslening kunnen mensen gunstig geld bijlenen om hun eerste eigen huis aan te schaffen. Dit geld dient dan als overbrugging tussen de maximale hypotheek die kopers kunnen krijgen en de daadwerkelijke aanschafprijs van het huis.

Veel interesse
De afgelopen jaren bleek de regeling in veel gemeenten succesvol om starters toch kansen te bieden. In Losser zijn sinds 2008 in totaal 81 startersleningen verstrekt. In de periode van 10 december 2019 tot 6 mei dit jaar werden tien aanvragen ingediend; voor 3 bestaande woningen in Overdinkel, vier bestaande woningen in Losser en drie nieuwbouwwoningen in Losser. Om verdere startersleningen te kunnen verstrekken vraagt het college van Burgemeester en Wethouders de gemeenteraad om 250.000 euro beschikbaar te stellen. De gemeenteraad zal in juni een besluit nemen.

Breed aanbod
In Losser valt voor starters ook nog wel wat te kiezen, afhankelijk van de daadwerkelijke zak met geld die zij op tafel kunnen leggen. Zo zijn er in Losser zo'n 110 woningen te koop waarvan 70 stuks geschikt zijn als starterswoning. De gemiddelde verkoopduur van woningen in Losser is 42 dagen, net iets boven het landelijk gemiddelde van 38 dagen. Dit geeft aan dat woningen ook doorgaans bereikbaar zijn voor potentiële kopers en dat ze bijvoorbeeld niet te hoog geprijsd zijn waardoor ze langer op de markt blijven.

De toekomstige buutreedners die deelnemen aan het lopende traject. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Veel belangstelling bij de start van nieuw project de Buutacademie 11 uur geleden
Afbeelding
Van alles te beleven op Koningsdag in Losser 13 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 13 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe editie toeristenkrant 13 uur geleden
Afbeelding
Verdiend lintje voor Cor Pit 13 uur geleden
Historische foto van schuttersvereniging St. Märten uit 1936.
Schutters St Märten vieren jubileum 14 uur geleden
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 15 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11