<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195427&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlosser.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=760,761,762" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto:

Uitreiking zilveren gemeentespeld

LOSSER - Burgemeester Cia Kroon heeft op zondag 24 november 2019 om 17.00 uur de zilveren gemeentespeld opgespeld bij de zusters Castissima Neef en Leokorda Kok.

Dit gebeurde tijdens de gebedsviering ter gelegenheid van de afsluiting van het jubileum 100 jaar zusters in Overdinkel. Enkele zusters van de Congregatie van de Dochters van Onze Lieve Vrouw het Heilige Hart uit Tilburg waren ook bij de viering.

Openingswoord
Het openingswoord werd gedaan door Nelleke Dijkstra, koorlid van het koor Dynamique. Martine Grothues, eveneens koorlid deed de lezingen. In 1967 is het jongerenkoor Dynamique opgericht door zuster Castissima.

Belangrijke rol
Vanaf 1919 spelen de zusters van de congregatie al een belangrijke rol in Overdinkel, vooral op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en het pastoraat. Beide zusters, inmiddels jarenlang gepensioneerd, spelen nog steeds in sociaal maatschappelijk opzicht een belangrijke rol in het dorp. Cia Kroon de burgemeester benadrukte in haar toespraak tot de Zusters hoe belangrijk ze in Overdinkel waren en nog steeds zijn. Om deze waardering nog eens naar buiten te brengen voor de Zusters en ook voor de bevolking werd besloten de Zusters de Zilveren gemeentespeld van Losser op te spelden.

Blijk van waardering
De gemeentespeld wordt toegekend als blijk van waardering voor personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de Losserse gemeenschap. Deze gebedsviering is een goede gelegenheid voor het uitreiken van de zilveren gemeentespeld aan de zusters Castissima en Leokorda. Om aan hen, namens de Gemeente Losser, grote waardering uit te spreken voor hun jarenlange liefde, hulp en betrokkenheid.

Mariakapel
De dienst werd beëindigd bij de onlangs geplaatste Mariakapel bij de ingang van het Pastoorsbos. Begeleid vanuit de kerk door de koorleden die allemaal een brandende fakkel droegen, liepen de zusters en de rest van de aanwezigen naar de kapel. Een prachtig sprookjesachtig gezicht met lichtpuntjes in duisternis. Pastoor Willy Rekveld ging voor in gebed.

Artikel en foto door Sietse Smit


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195427&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlosser.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=760,761,762" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195440&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanlosser.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=760,761,762" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195428&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlosser.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=760,761,762" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>