Vogelspottour in natuurgebied Oelemars

LOSSER - De Oelemars is een van de meest vogelrijke gebieden in Twente en herbergt 80 broedvogelsoorten. Op zaterdagmorgen 17 augustus is er een ontdekkingstocht naar de vogels op en rond de Oelemars. Ook zijn hier in de loop der jaren al 252 verschillende vogelsoorten waargenomen. Om deze tijd van het jaar zijn er veel ganzen en eenden op de Oelemars aanwezig.

De wandeltocht begint om 08.00 uur vanaf Hof Aarnink, Klosterstrasse 18, Bad Bentheim. De route naar Hof Aarnink is per auto alleen via de Gildehauserweg in Losser mogelijk. Via Duitsland is er een verbod voor auto's. Aan de Nederlandse kant van de grens is een ruime parkeerplaats. De tocht voert via loof- en naaldbos, houtwallen en cultuurland naar Vogelkijkhut Oelemars en vandaar via de bossen en de zandverstuivingen van de Zandbergen terug naar Hof Aarnink. Onderweg zijn er diverse soorten spechten en mezen te horen en te zien en een ontmoeting met ijsvogel en kleine plevier is hoogst waarschijnlijk. De tocht is ongeveer 4 km lang en duurt 3 uur. Een verrekijker wordt aanbevolen. Omdat de route gedeeltelijk door Duitsland gaat zijn paspoort of identiteitskaart noodzakelijk.

Aanmelding voor deze wandeling kan via Tourist info De Lutte-Losser: tel. 0541-551160/053-5362013. Meer informatie: visitdeluttelosser.nl. De kosten bedragen 6,50 euro per persoon inclusief koffie met lekkers. 

Meer berichten