Excursie naar 'De Sallandse landschapstuin'

ENSCHEDE - Groei en Bloei Enschede-Losser verzorgt op 17 augustus een middagexcursie naar 'De Sallandse landschapstuin' van Annelies en Frank Naber.

'De Sallandse landschapstuin' is een boeiende tuin van ruim 3000 m2, gecreëerd bij de rietgedekte witte boerderij uit 1896. Het borderontwerp(2005) is van Harry Pierik(tuinontwerper) uit Zwolle. Karakteristiek zijn de ronde vormen en volle borders met vaste (weef)planten en struiken. Deze ronde vormen komen terug in de hagen, de grasborders en de poel met een uitzichtheuveltje erachter. Vanaf daar ziet men in noordelijke richting het open Sallandse landschap en in zuidelijke richting de bosrand die overgaat in het bos van landgoed De Gunne. Verder is er nog een moestuin met kruiden, groenten en snijbloemen. Een sfeervolle tuin die door de beplanting en vormgeving rust uitstraalt en gericht is op verbinding met het Sallandse landschap. Frank en Annelies kunnen veel over het ontstaan en de manier van tuinieren vertellen. www.desallandselandschapstuin.nl

Aanvullende informatie
Opgave voor deze excursie van 17 augustus kan bij Corry Huijbregts via corryhuijbregts@gmail.com. Iedereen deelnemer wordt om 14.00 uur bij de tuin aan de Twentseweg 6 te Heino verwacht. Diegene die willen carpoolen, kunnen verzamelen bij TPZ Helmerzijde Mediant aan de Broekheurne Ring 1050 in Enschede. Vertrek vanaf daar is om 13.00 uur. Leden betalen voor deze excursie 4,50 euro en niet-leden 6,- euro.

Meer berichten