<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195427&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlosser.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=760,761,762" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Schuttersfeest in aantocht!

LOSSER - In de middeleeuwen werd de schutterij opgezet ter bescherming van de stad. Tegenwoordig ligt deze taak in handen van onder andere de politie, maar de schutterij bestaat nog steeds.

Nog steeds wordt er door leden van de schuttersvereniging geschoten met een karabijn, maar dan wel op een houten vogel. De verenigingen hebben vooral een sociale functie gekregen en zorgen voor samenhang in de gemeenschap. Maar wie wordt tot koning of koningin gekroond bij het schuttersfeest van St. Märten?

Het programma
Drie dagen lang, van 26 juli tot en met 28 juli, wordt het Schuttersfeest gehouden aan de Bookholtlaan 19 in Losser. Op vrijdag is er het dorpsschieten waar alle leken vanaf 18 jaar aan mogen meedoen. Ook mogen de tronen, koningen en koninginnen, van de afgelopen drie jaar van de acht zusterverenigingen op zaterdagavond al aan de bak. Er zijn ook drie Duitse verenigingen die op het Schuttersfeest vertegenwoordigd zijn.
Op zaterdag mag de jeugd tussen de 12 en 18 jaar vanaf 14.00 uur deelnemen aan het juniorschieten. 's Avonds schieten de vijf Nederlandse verenigingen met de koningen/koninginnen van de afgelopen vijf jaar voor de titel 'Keizer van Twente'. Verder mogen ook de sponsoren een poging wagen om de vogel van de paal te schieten.
Zondag zult u de schutters in Losser tegenkomen tijdens de rondgang door het dorp, waarbij een krans gelegd gaat worden bij het monument voor de slachtoffers van de Eerste en Tweede Wereldoorlog en alle overleden schutters. Daarna mogen de vijf uitgelote leden van de diverse schuttersverenigingen schieten om 'De vogel van Saksenland'. Ook wordt er door de leden geschoten op de volle can Losser waarbij één van de leden koning of koning kunnen worden. Op zondag zullen ook drie jubilarissen van St. Märten worden geëerd.
Elke avond wordt er gevierd wie het beste geschoten heeft en wie bijvoorbeeld Keizer of Koning(in) is geworden. Al 25 jaar lang is de muziek in handen van DJ Otto Reinink. (Starlight licht en Geluid uit De Lutte)


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195427&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlosser.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=760,761,762" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195440&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanlosser.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=760,761,762" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195428&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanlosser.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=760,761,762" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>