Afbeelding

Dierenambulance zoekt vrijwilligers

Algemeen

De dierenambulance in Oldenzaal/Losser/Dinkelland rijdt volledig op vrijwilligers en rijdt waar mogelijk 24/7. Vanaf april begint het hoogseizoen weer en daarom is zijn ze dringend op zoek naar mensen die zoeken naar leuk en divers vrijwilligerswerk en een hart voor dieren hebben.

REGIO - Als vrijwilliger op de dierenambulance (chauffeur of bijrijder) help je samen met een collega-vrijwilliger dieren in nood en dat is heel mooi en divers werk. Je bevrijdt dieren uit benaderde situaties, brengt hen zo veilig mogelijk naar een dierenopvang of dierenarts, controleert zwerfdieren op chip en brengt gevonden dieren terug naar hun eigenaar. Ook kun je ingeschakeld worden om de brandweer, politie of andere diensten te assisteren. Geen dag is hetzelfde.

Het werk op de dierenambulance is een avontuur en kan soms ook emotioneel zwaar vallen. Je komt in aanraking met gewonde of zieke dieren en het loopt helaas niet altijd goed af. De dierenambulance zoekt daarom mensen die sterk in hun schoenen staan. Als chauffeur heb je uiteraard een geldig rijbewijs nodig, voor de bijrijder is dit niet verplicht maar wel handig.

De dierenambulance is op zoek naar vrijwilligers die woonachtig zijn in Oldenzaal, Losser of Dinkelland en minimaal één dagdeel per week beschikbaar zijn. De diensttijden zijn van 8.00 tot 13.00, 13.00 tot 18.00, 18.00 tot 22.00 en 22.00 tot 8.00 uur. Heb je interesse om vrijwilligerswerk te doen bij de dierenambulance of wil je graag nog wat meer informatie? Stuur een e-mail naar sophie.bras@dierenbescherming.nl 

Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Afbeelding
Startschot voor nieuw seizoen Muziekkoepel 20 apr, 11:27
Afbeelding
Looptraining voor de jeugd in De Lutte 19 apr, 16:13
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
Ook Losser moet zich inspannen voor voldoende opvangplekken voor vluchtelingen, om doorstroom in de asielketen op peil te houden.
Gemeenteraad positief over plan opvang Dinkeloord 19 apr, 15:06
Afbeelding
26 kandidaten burgemeester 19 apr, 14:10