Blijf alert op brandstichting

De brandweer moest maandag in Losser twee keer uitrukken voor branden. Het zou hierbij kunnen gaan om brandstichting. Waakzaamheid blijft daarom geboden de komende tijd.

LOSSER - Net na middernacht werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een containerbrand aan de Hogeboekelweg in Losser. Op twee locaties bleek een afvalcontainer in de brand te staan, waarbij buurtbewoners zelf al één container konden blussen. Maandagochtend rond 09.00 uur was de volgende brandmelding van een schuurbrand aan de Glanergrensweg in Glane. Het bleek te gaan om de overkapping van de hondensportvereniging HSV Losser. De overkapping ging geheel in vlammen op. De brandweer en politie onderzoeken deze branden, uiteraard ook met het oog op brandstichting.

Gezien de aanhoudende droogte en het toegenomen brandgevaar zijn dit soort branden extra gevaarlijk. Of ze aangestoken zijn of niet doet wat dat betreft weinig af aan het risico. Wel is het belangrijk om alert te blijven op eventuele verdachte situaties. Ziet u iets twijfelachtigs of mogelijke brandstichting? Aarzel niet en bel het alarmnummer 112.

Meer berichten