Buschaufferus in de regio staken voor een betere beloning en een lagere werkdruk.
Buschaufferus in de regio staken voor een betere beloning en een lagere werkdruk.

OV-staking komende zaterdag

Algemeen

Reizigers in het openbaar vervoer moeten deze zaterdag 14 mei rekening houden met een staking. Dit zal een impact hebben op de reismogelijkheden in de regio.

TWENTE - Donderdagochtend kondigde vakbond FNV aan dat er zaterdag gestaakt zal worden in het streekvervoer in Enschede, Hengelo, Haaksbergen en Tilburg. Het is de tweede staking in een landelijke estafette van streekvervoerstakingen. Doel is om een betere CAO te krijgen. Volgens de vakbond is er sprake van toenemende werkdruk als gevolg van personeelstekorten. Men beargumenteert dat een hogere beloning meer jongere chauffeurs aan zal trekken, wat hopelijk zorgt voor een lagere werkdruk. Volgens vakbond FNV is het ziekteverzuim door de hoge werkdruk in sommige regio’s al 25 procent.

Vervoersbedrijf Twents/Keolis adviseert reizigers om mogelijk ander vervoer te zoeken of in ieder geval kort voor vertrek te kijken of een busrit nog gaat. Dit is nu nog niet te zeggen. De treinen van Keolis Blauwnet rijden zaterdag wel gewoon volgens de dienstregeling; deze vallen niet onder de staking. Kijk voor de meest actuele informatie op www.twents.nl/staking of www.keolis.nl/staking Vooraf een reis plannen kan via www.9292.nl

Afbeelding
Ooievaarsnesten spotten tijdens Losserse fietstocht 6 jun., 12:42
Afbeelding
500.000 euro subsidie beschikbaar gesteld voor verbeteren van gevels 5 jun., 14:43
Afbeelding
Jelle van Gorkom motiveert en inspireert na ongeluk 5 jun., 13:28
Afbeelding
Liedjes van Harry Bannink op Festival weekend Phion 3 jun., 14:25
Afbeelding
Afscheid van Johnny Teardrop & The Tissues in de Tuin van Soer 3 jun., 11:10
Afbeelding
Meevaller voor gemeente Losser 2 jun., 16:46
Afbeelding
Stop met roken voordat het te laat is 2 jun., 16:29
Afbeelding
Kunst in de tuin 2 jun., 15:43