<p>De staat van de riolering was dusdanig dat vervanging op korte termijn wenselijk is. Dit moet voor de zomer afgerond zijn volgens de gemeente.</p>

De staat van de riolering was dusdanig dat vervanging op korte termijn wenselijk is. Dit moet voor de zomer afgerond zijn volgens de gemeente.

(Foto: Shutterstock.com)

Snelle aanpak riolering in Glanerbrugstraat in Glane

De gemeente Losser wil de riolering in de Glanerbrugstraat in Glane-Beekhoek snel aanpakken. Uit recente inspectiebeelden blijkt dat de bestaande rioolbuizen in slechte staat zijn en op korte termijn vervangen moeten worden. Dit zal dan gecombineerd worden met een bovengrondse herinrichting van de straat.

GLANE - Wethouder Jaimi van Essen: “Nu uit onderzoek blijkt dat de riolering met spoed moet worden vervangen, dan vinden we dat als college een goed moment om ook meteen de inrichting en veiligheid (snelheid, oversteekbaarheid) van de straat te verbeteren. Bovendien is het college van mening dat álle invalswegen van Losser er netjes en verzorgd bij moeten liggen. Daarom stellen we de raad voor om een aanvullend krediet van € 550.000 beschikbaar te stellen, zodat we het werk meteen goed en volledig kunnen uitvoeren, in nauwe afstemming met de bewoners.” Op 14 december werden aanwonenden al geïnformeerd over de slechte staat van de riolering. Medio februari zal er weer een bewonersavond gehouden worden waarna men in maart een definitief ontwerp voor herinrichting op kan stellen. De hoop is dat de herinrichting van de weg dan nog voor de zomer klaar is.

Meer berichten