Foto: Shutterstock.com

Twente Short zoekt korte films voor lustrumeditie

OLDENZAAL - Op zondagmiddag 14 november organiseert Filmhuis Oldenzaal de 5e editie van Twente Short, het Twents Festival van de Korte Film. 

Een groep enthousiaste filmliefhebbers werkt al maanden aan een boeiend programma voor dit eerste lustrum. Er worden in totaal elf korte films getoond van maximaal 10 minuten per stuk. De jury kiest uiteindelijk welke films hier getoond worden. Een unieke gelegenheid om je korte film aan een groot publiek te laten zien op een doek van 9 x 4 meter en met professioneel geluid. Je kunt nog tot 28 oktober je korte film inzenden. Meer informatie hierover is te vinden op: www.filmhuisoldenzaal.nl/twenteshort

De winnaars van de 1e, 2e en 3e prijs ontvangen het gouden, zilveren of bronzen Boeskoolmenneke. Daarnaast kunnen de deelnemers de publieksprijs of de Twentse filmprijs winnen. Na de pauze vertelt Dennis Alink over zijn nieuwste Twentse speelfilm “One of us” en natuurlijk laat hij ook al wat fragmenten van de film zien. De film speelt zich onder meer af in Ootmarsum en Oldenzaal. De tweede gast die middag is Ronald Voort, een bekende cineast en documentairemaker uit Almelo. Hij vertelt over zijn werk voor onder andere NPO, RTL, RTV Oost en vele andere omroepen en organisaties aan de hand van fragmenten uit zijn films. Kortom, een mooie diverse middag voor filmfans.

Meer berichten