Shakespeare en Mendelssohn in Muziekkoepel Overdinkel

OVERDINKEL - Wie had dat gedacht, Shakespeare en Mendelssohn in de muziekkoepel in Overdinkel!

Komende maandag 5 juli om 19.30 uur gaat het gebeuren. Het eerste concert van dit jaar en bovendien een heel bijzonder optreden. Het gezelschap Ludwig uit Amsterdam komt met tien mensen een verkorte versie spelen van de komedie ’A Midsummer Night’s Dream’ van William Shakespeare met muziek van Mendelssohn.

Tour
Ludwig toert met dit optreden door het hele land en speelt in muziektenten, koepels en openluchttheaters. Deze speciale corona-proof versie van ‘Een Midzomernachts Droom’ zal ongeveer vijftig minuten duren, zonder pauze. Componist Max Knigge heeft het stuk teruggebracht tot tien instrumenten en een sopraan. Het resultaat is een virtuoos optreden van de multi-getalenteerde muzikanten van Ludwig, die men niet snel zal vergeten. Onder andere acteur Florian de Backere en sopraan Laetitia Gerards staan op de Overdinkelse planken van de koepel. Het orkest bestaat uit o.a. hobo, klarinet, hoorn, cello, altviool, viool en contrabas.

Over Ludwig
Muziekgezelschap Ludwig werd in 2012 opgericht door zes muzikanten. Zij willen graag onderscheidend zijn met innovatieve projecten en een hedendaagse visie. Zo namen zij ook deel aan wetenschappelijk onderzoek over de impact van muziek op het menselijk brein. Kijk ook op: www.ludwiglive.nl.

Meer berichten