Er was 500.000 euro aan subsidiebudget beschikbaar gesteld in 2020.
Er was 500.000 euro aan subsidiebudget beschikbaar gesteld in 2020.

500.000 euro subsidie beschikbaar gesteld voor verbeteren van gevels

Algemeen

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten subsidie te verlenen voor het verbeteren van de gevel van het pand van Vlot Makelaars. Dit bedrijf is gevestigd aan de Brink in Losser.

LOSSER - Het opknappen van de gevel levert een positieve bijdrage aan de uitstraling van het centrum. En het zorgt voor een verbetering van het winkelvastgoed in het dorp Losser. Wethouder Jaimi van Essen: “De verbetering van de gevel door Vlot Makelaars is een goed voorbeeld van datgene waar de subsidie voor is bedoeld. Onder meer door het opknappen van gevels maken ondernemers en pandeigenaren onze kernen aantrekkelijker: voor andere ondernemers, voor inwoners en voor bezoekers. In dit specifieke geval in Losser zien we dat ook de gevels van de naastgelegen panden mooi zijn opgeknapt. Een positieve ‘kettingreactie’, die bijdraagt aan een hoogwaardige uitstraling van het centrum van Losser!”

In 2020 heeft de gemeenteraad van Losser een subsidiebudget van 500.000 euro beschikbaar gesteld voor de detailhandel in de gemeente Losser voor de periode 2020-2023. Ondernemers of pandeigenaren in de winkelgebieden van de kernen Losser, Overdinkel of De Lutte kunnen deze subsidie krijgen voor gevelverbetering, het verplaatsen van een winkel naar het kernwinkelgebied, of verbouwen of aanpassen van een pand buiten het kernwinkelgebied, als de winkel is verplaatst naar het kernwinkelgebied. De mogelijkheid om subsidie aan te vragen loopt nog tot het einde van dit jaar. De details van de subsidieregelingen en een aanvraagformulier zijn te vinden op de website www.losser.nl/Subsidies/Subsidie_verbeteren_panden_winkelgebied Een aanvraagformulier is ook af te halen in het gemeentehuis van Losser.

Afbeelding
Een avondje uit met het Blauwnet Avondretour 24 sep., 18:22
Afbeelding
Expeditie Springendal: voor natuurliefhebbers 24 sep., 13:39
Afbeelding
Verenigingen uit Losser zaterdag op pad voor de Grote Clubactie 23 sep., 17:31
Afbeelding
Laat gratis tegels ophalen 23 sep., 12:09
Afbeelding
Kindergemeenteraad gaat meepraten over thema's die zij belangrijk vinden 23 sep., 08:03
Afbeelding
Jimme Nordkamp in top 25 22 sep., 17:48
Afbeelding
Echtpaar Hoppe-ten Bos viert 60-jarig huwelijk 22 sep., 13:20
Afbeelding
Adviesdag voor grensgangers 22 sep., 11:19