Afbeelding
Foto:

Wees voorzichtig met ID-kopieën

Algemeen

De gemeente Losser schenkt deze week extra aandacht aan het thema privacy. Dit in het kader van de Europese Dag van de Privacy deze zaterdag.

LOSSER - De gemeente Losser weet veel van haar inwoners; als lokale overheid heb je immers toegang tot vrijwel alles wat men als persoonlijke gegevens zou bestempelen. Toch zijn er ook de nodige andere organisaties en bedrijven die data verzamelen over ons. Soms ook te veel data.

Een concreet voorbeeld is het vragen van identiteitsbewijzen en maken van kopieën. Formeel mogen een beperkt aantal organisaties vragen naar een kopie van je ID, namelijk de overheid, werkgever en bank. Anderen zijn verplicht om om gegevens te noteren - maar een kopie afgeven hoeft niet. Bijvoorbeeld de camping of een hotel waar men overnacht. Op www.rijksoverheid.nl is een overzicht te vinden van wie wel en ook vooral NIET een kopie mag maken. Om een veilige, digitale kopie te maken van een identiteitsbewijs kan men ook de app KopieID gebruiken. Hierin kan men alle gegevens doorstrepen die organisaties niet nodig hebben of niet mogen verwerken. Dit maakt fraude lastiger.

Afbeelding
Kerstdorp brengt weer gezellige december-sfeer in Denekamp 9 dec., 13:37
Afbeelding
Internationaal restaurant Hestia 8 dec., 15:58
Afbeelding
Muze Kwartet treedt op in het Stadsheater De Bond 8 dec., 15:28
Afbeelding
Irritatie over parkeerkosten 8 dec., 15:05
Afbeelding
Volop genieten bij de 37-ste Snertloop 8 dec., 13:58
Afbeelding
René Heupink uit Overdinkel geridderd 8 dec., 12:44
Afbeelding
Kerstverhaal in schilderkunst 2 dec., 10:37
Afbeelding
Gabbiano: stijlvol én met oog voor kwaliteit! 2 dec., 09:55