Afbeelding
Foto:

Wees voorzichtig met ID-kopieën

Algemeen

De gemeente Losser schenkt deze week extra aandacht aan het thema privacy. Dit in het kader van de Europese Dag van de Privacy deze zaterdag.

LOSSER - De gemeente Losser weet veel van haar inwoners; als lokale overheid heb je immers toegang tot vrijwel alles wat men als persoonlijke gegevens zou bestempelen. Toch zijn er ook de nodige andere organisaties en bedrijven die data verzamelen over ons. Soms ook te veel data.

Een concreet voorbeeld is het vragen van identiteitsbewijzen en maken van kopieën. Formeel mogen een beperkt aantal organisaties vragen naar een kopie van je ID, namelijk de overheid, werkgever en bank. Anderen zijn verplicht om om gegevens te noteren - maar een kopie afgeven hoeft niet. Bijvoorbeeld de camping of een hotel waar men overnacht. Op www.rijksoverheid.nl is een overzicht te vinden van wie wel en ook vooral NIET een kopie mag maken. Om een veilige, digitale kopie te maken van een identiteitsbewijs kan men ook de app KopieID gebruiken. Hierin kan men alle gegevens doorstrepen die organisaties niet nodig hebben of niet mogen verwerken. Dit maakt fraude lastiger.

Afbeelding
NDC Kuier Deur Challenge in Losser 12 uur geleden
Afbeelding
Fietsenwinkel Ten Tusscher houdt vier E-bike Testdagen 13 uur geleden
Afbeelding
Filmhuis Losser vertoont bekende film 'The Duke' 14 uur geleden
Afbeelding
Autobedrijf Peterman viert Pasen met de Peterman Paasdeal Week 14 uur geleden
Afbeelding
Energietoeslag na juni/juli 15 uur geleden
Afbeelding
Overdinkel geniet van The Passion 16 uur geleden
Afbeelding
Geslaagd klootschiettoernooi op het Hulsbeek na korte afwezigheid 17 uur geleden
Afbeelding
Zoso: trendy en comfortabele mode voor de ondernemende vrouw 30 mrt., 15:43