Het Twents Carmel College blikt terug op een geslaagd jaar met hoge slagingspercentages. Bij het vmbo in Losser slaagde 100 procent van de leerlingen voor hun examen.
Het Twents Carmel College blikt terug op een geslaagd jaar met hoge slagingspercentages. Bij het vmbo in Losser slaagde 100 procent van de leerlingen voor hun examen. Foto: Shutterstock

Leerlingen TCC geslaagd ondanks raar schooljaar

Algemeen

OLDENZAAL/LOSSER - Ondanks een bewogen schooljaar kijkt het Twents Carmel College toch terug op een geslaagd eindexamen. Afgelopen week hoorden de laatste examenkandidaten van het TCC of zij geslaagd of gezakt zijn, waardoor nu de balans op te maken valt.

Net als voorgaande jaren kan TCC tevreden zijn over de slagingspercentages. Vorig jaar werden de centrale examens afgelast, dit jaar gingen zij door met wat aanpassingen. Zo konden leerlingen één vak extra wegstrepen qua onvoldoendes, met uitzondering van kernvakken. Daarnaast konden leerlingen die door quarantaine of isolatie een examen hadden gemist een herkansing doen in een derde tijdvak. Wederom zijn veel TCC-leerlingen geslaagd met een extra vak op hun diploma. In de leerweg vmbo-GTL starten alle leerlingen met een extra vak. In Losser gaat het om bijna 80 procent en op de locatie Potskampstraat betreft het ruim 78 procent van de leerlingen. Daarnaast volgen gemiddeld 5 procent van havisten en 13 procent van vwo’ers een extra vak of vakken.

Met ruim 95 procent geslaagden scoorde het vwo binnen het TCC iets boven het landelijk gemiddelde. Op het havo is er ruimte voor verbetering; hier slaagden 92 procent van leerlingen, wat net onder het landelijk gemiddelde van 94 procent is. Er zijn geen grote verschillen tussen locaties De Thij en de Lyceumstraat.

De slagingspercentages voor het vmbo zijn eveneens uitstekend; gemiddeld 98 procent. Hiermee scoort men boven het landelijk gemiddelde. In vergelijking met vorig jaar zijn de percentages op de locatie Potskampstraat voor BBL gelijk, voor KBL licht hoger en voor GTL licht lager. In Losser is voor het tweede jaar op rij sprake van liefst 100 procent geslaagden. Op het praktijkonderwijs hebben 25 leerlingen het diploma Praktijkonderwijs ontvangen. Veel leerlingen hebben aanvullende cursussen gedaan en daarvoor certificaten/diploma’s gehaald. Zes leerlingen stromen uit naar werk, acht naar een combinatie werk en scholing.

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 11 uur geleden
Afbeelding
Wandelen in het Dinkeldal 15 uur geleden
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Afbeelding
Startschot voor nieuw seizoen Muziekkoepel 20 apr, 11:27
Afbeelding
Looptraining voor de jeugd in De Lutte 19 apr, 16:13
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56