Afbeelding

26 kandidaten burgemeester

Gemeentenieuws

Maar liefst 26 kandidaten ambiëren het burgemeestersambt in Losser. Deze week maakten de gemeente en provincie dit bekend. Zoals gebruikelijk in deze fase weten we alleen het volgende: de leeftijden lopen uiteen van 35 tot 65 jaar en er zijn vier vrouwelijke kandidaten.

LOSSER - In februari nam burgemeester Cia Kroon afscheid van haar ambt na een bewogen periode waarin zij herstelde van kanker. Sindsdien neemt Gerrit Jan Kok deze taken over als waarnemend burgemeester. Commissaris van de Koning Heidema gaat de komende tijd de eerste gesprekken voeren met de sollicitanten. 

Daarna deelt hij zijn bevindingen in een gesprek met een vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad van Losser en wordt er een selectie gemaakt. De commissie gaat met de geselecteerde kandidaten in gesprek en brengt verslag uit aan de gemeenteraad. Het is uiteindelijk aan de gemeenteraad om de beste kandidaat voor Losser bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor te dragen, met uiteindelijk benoeming door de Koning. De verwachting is dat de nieuwe burgemeester in oktober 2024 in Losser aan de slag kan gaan.

Snelle behandeling is essentieel, zeker bij een herseninfarct.
Kunt ú een beroerte goed herkennen? 6 uur geleden
Afbeelding
Tweede editie van Auto Reuvers Korenfestival 17 mei, 19:23
Afbeelding
Hart van Losser lezen wanneer jij dat wilt! 17 mei, 11:00
Afbeelding
Losserse Smokkeltours zijn weer begonnen! 14 mei, 15:09
Afbeelding
Meer tegels gewipt 14 mei, 14:20
Meyra verwelkomt u graag tijdens de open dagen op 24 en 25 mei.
Open dagen bij Meyra in Hengelo 14 mei, 13:29
Afbeelding
Militaire oefening regio IJsselland en Twente komende week 14 mei, 10:25
Afbeelding
Campagne: let iets vaker op de snelheid in het verkeer 13 mei, 13:07