<p>Bijrijder Bjorn en Chiel genieten samen van een mooie tocht.</p>

Bijrijder Bjorn en Chiel genieten samen van een mooie tocht.

Volop genieten bij de DTZC Truck Run

De deelnemende cliënten van De Twentse Zorgcentra hadden afgelopen zaterdag een topdag. Er werd namelijk volop genoten van de dertigste editie van de DTZC Truck Run. De zorginstelling houdt deze jaarlijks in samenwerking met de Tukker Truckers. Vanaf de Grolsch Veste in Enschede reden zij een mooie tocht door de regio.

TWENTE - Na een afwezigheid van twee jaar vanwege de coronapandemie kon de Truck Run afgelopen zaterdag eindelijk weer gehouden worden. Het is een evenement dat tot de verbeelding spreekt; zowel voor de deelnemers van DTZC als de truckers zelf. Veel ondernemers en individuele rijders stellen dan ook graag hun mensen en machines beschikbaar om hen een topdag te bezorgen.

De cliënten met een verstandelijke beperking kregen de gelegenheid om mee te rijden in de cabine van de deelnemende vrachtwagens als bijrijder. Het is voor hen altijd een dag waar ze ontzettend naar uitkijken en enorm van genieten. Om 12.00 uur werd bij de Grolsch Veste het startschot gegeven door Annemiek van Dalen, Raad van Bestuur van De Twentse Zorgcentra. En toen vertrokken ook Chiel Oude Egbrink (21) uit Albergen en zijn bijrijder. Chiel is een jeugdige monteur/chauffeur die werkzaam is bij Heisterkamp Transport in Oldenzaal. “Wij gaan voor Goud!” was zijn eerste reactie naar mij, want Transportbedrijf Heisterkamp had de deelnemende truck geheel in goudkleur laten spuiten. 

Honderden vrachtwagenchauffeurs en bijrijders genoten op een stralend zonnige dag van de toeristische route via Enschede, Hengelo, Oldenzaal, Tubbergen en langs Albergen. De plaats waar de 21-jarige Chiel Oude Egbrink woont en is geboren. Veel mensen zwaaiden hem en zijn bijrijder dan ook toe bij het passeren van zijn geboortedorp.

Bij de Grolsch Veste waren er gedurende de dag vele leuke activiteiten, waaronder optredens van diverse artiesten. Er was een markt met producten die gemaakt waren door de cliënten van dagbestedingsgroepen van De Twentse Zorgcentra. 

Wat motiveert een 21-jarige om mee te doen aan zo’n evenement? Zijn goede voorbeeld is zijn toekomstige schoonvader Ronald Roessing uit Bornebroek: hij rijdt al jaren mee als vrijwilliger met de truck van transportbedrijf Kolenbrander uit Borne en geeft ook op zijn manier een bijdrage en ondersteuning bij dit evenement. En dat hoor je meer, een goed voorbeeld doet goed volgen, zo zegt Chiel Oude Egbrink. Hij is maar wat trots dat hij met de gouden Heisterkamp truck zijn bijdrage mag leveren aan dit evenement. Op een mooie vrije dag plezier bezorgen aan mensen met één of meerdere beperkingen. Heisterkamp Oldenzaal kan trots zijn op deze jeugdige medewerker die vol trots aan mij laat weten dat het onderhoud van de bussen van Syntus en Twents/Keolis Nederland nu ook door de monteurs van Heisterkamp worden uitgevoerd. Reden om binnenkort nog eens terug te gaan naar Heisterkamp en er een kijkje te nemen.

Meer berichten