<p>De bijzondere diensten in de openlucht zijn altijd een publiekstrekker. Foto gemaakt tijdens de dienst in 2017.</p>

De bijzondere diensten in de openlucht zijn altijd een publiekstrekker. Foto gemaakt tijdens de dienst in 2017.

Oecumenische kerkdienst op zondag 19 juni op OASE bij Gronau

Onder de open hemel, zo willen de kerken van Losser, Glanerbrug en Overdinkel weer samen een oecumenische kerkdienst vieren. In 2017 deden ze dat voor het eerst als voortzetting van ‘Kerkennacht’. In 2020 was er weer zo’n dienst gepland, maar die kon door de coronapandemie niet doorgaan en in 2021 ook nog niet.

GRONAU - Nu, op zondag 19 juni om 10.30 uur, is er na vijf jaar eindelijk weer een openluchtviering op het Oaseterrein bij Gronau (Dinkelstrasse 24, helemaal aan het einde links) aan de Dinkel. Ze noemen het nu een Dinkeldienst, het thema is Water en Droogte.

Voorgangers van de katholieke kerken en protestantse gemeenten van Losser, Overdinkel en Glanerbrug én het Syrisch-Orthodoxe klooster gaan voor. Met samenzang en het koor Op Toon wordt het een speciale ochtend. Na afloop van de viering is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten bij een kopje koffie of thee. “Het zou leuk zijn als iedereen iets lekkers voor bij de koffie of thee zou willen meenemen, zodat dit met elkaar gedeeld kan worden.”, zo roept men op. De collecte is bestemd voor Simavi, die voor schoon drinkwater zorgt.

Er zijn banken en een aantal stoelen beschikbaar, maar als men in de gelegenheid is, neem dan zelf een stoeltje mee. In verband met beperkte parkeergelegenheid wordt overigens aangeraden om zoveel mogelijk op de fiets te komen. Oriënteer u van te voren wel even over de (tijdelijk) gewijzigde bereikbaarheid van Oase per fiets vanuit Losser. Let op: bij slecht weer wordt de viering gehouden in het Syrisch-Orthodoxe klooster; dit zal uiterlijk de vrijdag ervoor aangekondigd worden op de websites www.protestantsegemeentelosser.nl en op www.mariavlucht.nl

De organisatie hoopt uiteraard dat een en ander dit jaar weer als vanouds door kan gaan. Deze vieringen zijn altijd heel bijzonder en worden hoog gewaardeerd door de bezoekers en de deelnemende kerken zelf. Zeker de moeite waard dus!

Meer berichten