Fysieke bijeenkomsten zijn vooralsnog niet mogelijk. Wel kunnen mensen online of telefonisch advies krijgen bij vragen over het openbaar vervoer.
Fysieke bijeenkomsten zijn vooralsnog niet mogelijk. Wel kunnen mensen online of telefonisch advies krijgen bij vragen over het openbaar vervoer.

Online bijeenkomst wegwijs in het OV

Algemeen

Als gevolg van de geldende coronabeperkingen zijn fysieke activiteiten nog niet echt mogelijk. Daarom blijven de OV-ambassadeurs van Overijssel ook de komende tijd online en telefonisch actief om mensen advies te geven over het reizen met het openbaar vervoer.

TWENTE - Ook nu is het openbaar vervoer nog steeds goed toegankelijk, en voor sommigen ook echt nodig om bijvoorbeeld naar een vaccinatielocatie te komen. Daarom zet men deze dienstverlening ook nu voort. De vrijwilligers helpen graag om mensen wegwijs te maken in het openbaar vervoer, zeker wanneer zij hier al een tijdje geen gebruik van hebben gemaakt.

De interactieve online OV-informatiebijeenkomsten bieden uitkomst om dit op een veilige manier te doen. Er zijn online bijeenkomsten gepland op donderdag 20 januari, maandag 24 januari, dinsdag 1 februari, woensdag 16 februari en dinsdag 15 maart. Deze beginnen dan telkens om 13.30 uur en duren ongeveer een uur.

In een klein groepje legt een OV-ambassadeur stapsgewijs uit hoe een OV-chipkaart aanvragen en gebruiken in het openbaar vervoer gaat. OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers, senior en ervaren OV-gebruikers, die andere senioren wegwijs maken in het openbaar vervoer. Na aanmelding via e-mail ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl of telefoon 038 - 45 40 130 ontvangen deelnemers een inlogcode. Voor het deelnemen aan deze bijeenkomst hebben deelnemers een telefoon, tablet of computer nodig met camera en microfoon. Mensen die niet precies weten hoe een inlogcode werkt kunnen telefonisch op weg geholpen worden.

Na deze bijeenkomst is er de mogelijkheid om een afspraak te maken met de OV-ambassadeur voor uitleg op het station en het maken van een proefreisje onder begeleiding. Deelname is gratis. Bij een eventueel proefreisje betaalt de deelnemer zelf de reiskosten. Bent u 55+ en heeft u vragen over reizen met het openbaar vervoer? Maak dan gebruik van het telefonisch spreekuur. Wilt u weten hoe u een OV-chipkaart aanvraagt of hoe de 40% korting voor samen reizen werkt? Wilt u meer weten over de coronamaatregelen in het OV? Of juist informatie over verlenging van abonnement, keuzedagen. Het kan ook zijn dat u (onverwachts) noodgedwongen afhankelijk van het OV bent maar nog niet hoe het werkt. Bel dan met een OV-ambassadeur tijdens het telefonisch spreekuur. De OV-ambassadeur neemt met het antwoord met u door. Dat kan telefonisch of via beeldbellen. Wanneer: maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 tot 12.00 uur dinsdag en donderdag tussen 13.30 tot 15.00 uur maandag en woensdag tussen 18.30 tot 20.00 uur Telefoonnummer: 038 - 303 70 10 Kijk op: www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur

Afbeelding
Bezoek het Huis Singraven op de Dag van het Kasteel 26 mei, 15:16
Afbeelding
Gemeenten waarschuwen weer voor acquisitiefraude 26 mei, 14:15
Afbeelding
Cursus omgaan met dementie 26 mei, 14:10
Afbeelding
Bijeenkomst dorpsraad Losser over plannen voor het centrum 26 mei, 13:24
Afbeelding
Bravo voor het koor van Lions BOCA en entertainer Jan Mulder! 26 mei, 13:20
Afbeelding
Lekker snuffelen! 26 mei, 13:12
Afbeelding
Adviezen over gezinsbijslagen 26 mei, 13:12
Afbeelding
Tropische sferen op Woonboulevard 26 mei, 13:06