Buurtbus 593 gaat weer rijden tussen Oldenzaal en De Lutte. Wel even een mondkapje opzetten als u mee wilt reizen, wat op deze archieffoto nog niet verplicht was.
Buurtbus 593 gaat weer rijden tussen Oldenzaal en De Lutte. Wel even een mondkapje opzetten als u mee wilt reizen, wat op deze archieffoto nog niet verplicht was. Foto: Robert Oosterbroek

Buurtbus 593 durft het weer aan: ze gaan rijden!

Algemeen

DE LUTTE/OLDENZAAL - De buurtbuslijn 593 tussen Oldenzaal en De Lutte gaat weer rijden. Vanaf komende maandag 23 augustus hervat men weer de dienstregeling.

De buurtbus was ruim een jaar buiten bedrijf. Hoewel veel andere verenigingen al wel eerder zijn begonnen met rijden, bleef deze bus nog een tijdje in de remise staan. Immers, de hoeveelheid reizigers bleef ook landelijk sterk achter bij het gebruikelijke niveau, waardoor rijden met een lege bus ook niet echt praktisch was. Nu meer mensen ingeënt zijn, waaronder de vrijwillige chauffeurs die vaak in een oudere doelgroep vallen, is het weer een goed moment om de dienstregeling te hervatten.

De kleine buurtbus is op punten aangepast; zo is er een kuchscherm tussen de bestuurder en passagiers geplaatst. Tevens zijn deze bussen nu voorzien van een dakventilator en HEPA filter. In de bus is het niet verplicht om 1,5 meter afstand te houden. Dat is met meerdere reizigers ook niet mogelijk. Om toch veilig te reizen is het dragen van een mondkapje in de (buurt)bus, bij de bushalte en op het station verplicht. Reizigers worden verzocht om zoveel mogelijk buiten de spitstijden te reizen op rustige momenten.

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 11 uur geleden
Afbeelding
Wandelen in het Dinkeldal 16 uur geleden
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Afbeelding
Startschot voor nieuw seizoen Muziekkoepel 20 apr, 11:27
Afbeelding
Looptraining voor de jeugd in De Lutte 19 apr, 16:13
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56