Afbeelding

Iedereen doet mee in Losser!

Algemeen

LOSSER - Iedereen moet volwaardig mee kunnen doen in de samenleving; ook met een laag inkomen. Om Lossernaren hierbij te helpen is er de Meedoenregeling; voorheen bekend als de Kortingsregeling.

De gemeente verandert de naam van de Kortingsregeling naar Meedoenregeling om beter aan te geven welk doel deze heeft. Komend jaar ontvangen mensen ook een hoger bedrag voor deze regeling. Deze financiële bijdrage stimuleert inwoners van 18 jaar en ouder met een laag inkomen om deel te nemen aan activiteiten van verenigingen en instellingen binnen de gemeente Losser. Dat is belangrijk voor sociale contacten en voor het welzijn van mensen. De gemeenteraad neemt hierover een besluit in de vergadering van 15 december.

De vergoeding
Inwoners met een laag inkomen krijgen 75 procent van de deelnamekosten vergoed (zoals contributie, lidmaatschap) met een maximum van 250 euro per kalenderjaar per persoon. Dit maximale bedrag van 250 euro wordt met ingang van 2021 verhoogd naar 300 euro omdat dit soort kosten de laatste jaren zijn gestegen. Het college heeft ook besloten om de bedragen voor individuele inkomenstoeslag voor het jaar 2021 te verhogen en deze daarna jaarlijks te indexeren. De huidige bedragen zijn de afgelopen jaren niet meegestegen met de stijgende kosten van levensonderhoud. De bedragen voor 2021 zijn: 550 euro voor gehuwden/samenwonenden (dit was 528 euro). 490 euro voor alleenstaande ouders (dit was 473 euro). 380 euro voor alleenstaanden dit was 369 euro). Deze inkomenstoeslag kan één maal per jaar worden verstrekt aan personen tussen de 21 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd die minstens drie jaar een inkomen op bijstandsniveau hebben en geen uitzicht hebben op inkomensverbetering door betaald werk. Het college geeft met dit besluit uitvoering aan de wens van de gemeenteraad.

Meer informatie
Op de website van de gemeente Losser www.losser.nl staan vanaf begin januari aanvraagformulieren voor beide regelingen. Via die website en via www.losser.nl/iedereenkanmeedoen vindt u meer informatie over deze regelingen. Ook kunt u op werkdagen bellen met 053-5377400 (09.30 uur - 15.30 uur).

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 8 uur geleden
Afbeelding
Wandelen in het Dinkeldal 13 uur geleden
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Afbeelding
Startschot voor nieuw seizoen Muziekkoepel 20 apr, 11:27
Afbeelding
Looptraining voor de jeugd in De Lutte 19 apr, 16:13
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56