Afbeelding

Column: Van Twents Zilver naar Oldenzaals Goud

Algemeen

Na zeven gratis exemplaren van de glossy Zilver Magazine moest in december plotseling voor het inspirerende magazine worden betaald. Zilver Magazine voorziet in de behoefte, lees ik in de pers. Het december nummer met daarop de markante kop van Herman Finkers ging dan ook grif van de hand. Begrijpelijk dat een geringe verkoopprijs van € 2.95 wordt gevraagd. Het Magazine Zilver is dus niet meer gratis.

Anders is het gesteld met Twents Zilver dat gratis haar diensten aanbied. Twents Zilver dat op zoek is naar kunstzinnige verhalen en die ons willen doen inspireren om kunstzinnig aan de slag te gaan. De oproep is gericht naar alle senioren uit Oldenzaal en de Zuid-Wijken van Enschede. Als u van kunst & cultuur houdt, en u graag samen met anderen iets nieuws wilt ondernemen grijp dan uw kans om met Twents Zilver gratis aan de slag te gaan. Ze brengen beleving, groei, plezier en verbindingen tot stand. Ze laten voor u mogelijke wensen en dromen in vervulling gaan.

Maar is Zilver het hoogste dat je wilt bereiken? "Nee", zei Sanne Wevers uit de Thorbeckestraat in Oldenzaal: "Ik ga voor Goud." En juist in die Thorbeckestraat zijn al ruim zeven maanden in de Carnavalsloodsen de Oldenzaalse talenten in de weer om ook voor het hoogste te gaan: "Goud". Junioren, senioren, allochtonen, autochtonen hebben zich hier gevonden en leven zich uit in datgene waarin ze goed zijn. Creatieve ontwerpers, samenstellers, bouwers, lassers, plakkers, schilders, knutselaars en naaisters komen hier samen met als doel de mooiste carnavalswagen te bouwen voor de jaarlijkse carnavalsoptochten in ons Stedke van Plezeer, Oldenzaal de Boeskoolstad.

Samen, de eenzaamheid doorbrekend, de creatieve geest ontwikkelen en deze tot wasdom en groei laten komen. Hier ontstaat onderlinge verbondenheid, de vriendschap, het genot, het plezier, de beleving die zin geeft aan de dag en de dagen erna. Dat speelt zich allemaal af in de sterk verouderde carnavalsloodsen. Willen wij de onderlinge samenhang blijven bevorderen dan is het zaak om vooruit te zien. Laat toe en ondersteun ook financieel het initiatief om te komen tot het bouwen van carnavals-hallen die voldoen aan de eisen van deze tijd. Hallen, hoger, minimaal 7 meter, breder, energiezuinig en milieubewust en vooral brandveilig. Met ons carnavalsminnend college van burgemeester en wethouders (zie foto) zal de uitkomst niet anders zijn dan dat men samen gaat voor Goud. Zodat meer dan 100.000 bezoekers kunnen blijven genieten van grootste en mooiste optocht boven de rivieren en dat wat ons bindt de onderlinge samenhang, voor, tijdens en na de carnavalsperiode. Immers Oldenzaal bruist en blijft bruisen.
Kaatjeknip februari 2020

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 14 uur geleden
Afbeelding
Wandelen in het Dinkeldal 18 uur geleden
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Afbeelding
Startschot voor nieuw seizoen Muziekkoepel 20 apr, 11:27
Afbeelding
Looptraining voor de jeugd in De Lutte 19 apr, 16:13
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56