Afbeelding

Geslaagd voor basiscursus reanimatie

Algemeen

DENEKAMP - Afgelopen week heeft de EHBO-Vereniging Denekamp een basiscursus reanimatie/AED gegeven. Hierbij hebben de cursisten geleerd om snel en effectief in te grijpen om zo de overlevingskansen van het slachtoffer te vergroten.

Deelnemers leerden onder leiding van Nico Haafkes en Lex van der Helm te reanimeren en de AED hierbij te gebruiken. Zo kunnen zij direct hulp bieden in geval van een circulatiestoornis (hartstilstand). Nadat iedereen enige kennis van de theorie had opgedaan was er ruimschoots gelegenheid om het geleerde in de praktijk te brengen. Vaardigheid van beademen en hartmassage werden geoefend, evenals de stabiele zijligging. De cursisten hebben allen laten zien dat men de vaardigheid van het reanimeren met behulp van de AED goed beheersen. Quinty Nijmeijer, Milan Hulleman, Bregje Veelders, Hieke Veelders, Fred Klijndijk en Evelien Klijndijk hebben dan ook het certificaat van deelname ontvangen.

Nieuwe cursus
De EHBO vereniging Denekamp gaat weer een nieuwe basiscursus reanimatie/AED organiseren. De cursus zal, bij voldoende aanmeldingen, maandag 18 november 2019 van 19.00 – 22.00 uur plaatsvinden in het Irenegebouw aan de Grotestraat te Denekamp. Deelname kost slechts 30 euro. Als u meer informatie over deze AED cursus wilt hebben of u wilt zich hiervoor opgeven mail dan met f.tellman@home.nl of bel 06-14607339.

Afbeelding
Losser gaat weer aan de wandel! 13 uur geleden
De opening van het nieuwe DorpsLab trok veel bezoekers
DorpsLab opent deuren in De Lutte 14 uur geleden
Afbeelding
Dubbel feest in De Lutte 14 uur geleden
Afbeelding
Stilstaan bij Moederdag: een ode aan onvoorwaardelijke liefde 14 uur geleden
Marino bij de intake van zijn interventie en acht maanden later. Een transformatie om trots op te zijn.
Marino inmiddels al ruim 40 kilo kwijt 15 uur geleden
De fiets van de Joodse slager.
Dauwtrappen op Hemelvaartsdag 15 uur geleden
Op vakantie geweest? Spoel alles goed door. Blijf ook alert op het risico van bijvoorbeeld tuinslangen waar lange tijd water in blijft staan.
Het gevaar van een legionella-infectie 16 uur geleden
De plenaire vergaderzaal van het Europees Parlement in Straatsburg in Frankrijk.
Wat is het Europees Parlement precies? 16 uur geleden