De opening van het nieuwe DorpsLab trok veel bezoekers
De opening van het nieuwe DorpsLab trok veel bezoekers

DorpsLab opent deuren in De Lutte

Cultuur

Op woensdag 24 april was de officiële opening van het nieuwe DorpsLab in De Lutte. Vertegenwoordigers van de gemeenschap, subsidieverstrekkers en politieke figuren kwamen samen om dit te vieren. Dirk Bekke, voorzitter van het DorpsLab, en leden van lokale organisaties zoals Tuffelkearlkes en Bosduvelkes, hebben de toegang naar deze opwindende nieuwe creatieve ruimte onthult.

DE LUTTE - Het DorpsLab, gevestigd in een voormalige carnavalsloods, biedt een inspirerende omgeving waar jeugd, jongeren en volwassenen kunnen leren, experimenteren en creëren met de nieuwste digitale productietechnologieën. Van 3D-scanners tot 3D-printers, lasergraveermachines en multifunctionele stickerprinters/snijders, het lab biedt toegang tot een scala aan moderne apparatuur. Maar het gaat niet alleen om technologie; het DorpsLab omarmt ook ambachtelijke kunstvormen zoals naaiwerk, schminken, spuiten en schilderen, met workshops die een breed scala aan creatieve mogelijkheden bieden.

Brede voorziening

Het initiatief achter DorpsLab is om deze faciliteiten en technologieën vanuit stedelijke centra naar landelijke gebieden te brengen, met als doel een laagdrempelige en duurzame ondersteuning te bieden voor technisch-creatieve ontwikkeling voor de hele gemeente Losser. Om de continuïteit van de activiteiten te waarborgen, zijn donateurs en sponsoren verenigd in de “Vrienden van het DorpsLab”. Dankzij hun steun zullen gratis workshops en open inloopavonden in de toekomst worden georganiseerd. Het DorpsLab is inmiddels ook echt een bovenlokale voorziening: de burgemeester van Oldenzaal was al bij de opening en er komen al veel bezoekers uit de Boeskoolstad om gebruik van te maken van deze creatieve ontmoetingsplek.

Open huis

Om de opening van het DorpsLab te vieren, wordt op zaterdag 18 mei een Open Huis van 10.00 uur – 16.00 uur aan het Pastoor Rudingpad 12 in De Lutte georganiseerd. Tijdens dit evenement kunnen bezoekers zelf aan de slag met de machines, deelnemen aan demonstraties en kennismaken met de enthousiaste vrijwilligers die het DorpsLab mogelijk maken. Het is ook een gelegenheid voor geïnteresseerden om zich aan te melden als vriend of vrijwilliger, en zo deel uit te maken van deze boeiende gemeenschap van makers en creatievelingen

Snelle behandeling is essentieel, zeker bij een herseninfarct.
Kunt ú een beroerte goed herkennen? 6 uur geleden
Afbeelding
Tweede editie van Auto Reuvers Korenfestival 17 mei, 19:23
Afbeelding
Hart van Losser lezen wanneer jij dat wilt! 17 mei, 11:00
Afbeelding
Losserse Smokkeltours zijn weer begonnen! 14 mei, 15:09
Afbeelding
Meer tegels gewipt 14 mei, 14:20
Meyra verwelkomt u graag tijdens de open dagen op 24 en 25 mei.
Open dagen bij Meyra in Hengelo 14 mei, 13:29
Afbeelding
Militaire oefening regio IJsselland en Twente komende week 14 mei, 10:25
Afbeelding
Campagne: let iets vaker op de snelheid in het verkeer 13 mei, 13:07