Afbeelding
Foto: Kamphuis

Exotische Plantenmarkt Agelo

Algemeen

AGELO - Zondag 14 juli wordt er door Frans en Cisca Schuurman samen met Wim Kamphuis voor de vijfde keer de Exotische plantenmarkt Agelo georganiseerd. Frans en Wim zijn allebei lid van het forum palmvrienden.net en leden daarvan organiseren speciale plantenmarkten met planten die zelden in tuincentrums worden aangeboden.

Dit forum dat ooit als een forum over palmen is begonnen worden nu bijna alle planten behandeld. Je kunt er vragen stellen over allerlei planten van mensen die deze planten zelf hebben opgekweekt. Waar de winterharde Albizia (Perzische slaapboom) vroeger een zeldzaamheid was als die bij iemand in de tuin stond is dit al een plant geworden die velen al in de tuin hebben staan. Ook doordat mensen op vakantie gaan naar verre landen is de vraag naar bijzondere planten enorm toegenomen. Zowel van bloeiende als eetbare planten. Er zijn eetbare planten die ook nog eens supermooi bloeien.
Naast Kangaroeappel, naranjilla, incabess, chineese bes, Crosne, Oca, Knolcapucien en Yakoon zijn er nog super veel andere soorten planten op de markt te koop. Van kamerplanten, vaste planten (dus de winterharde) tot Tropische planten. Vorig jaar voor het eerst was de kwekerij het Amsterdamse veld uit Erica aanwezig met heel aparte en bijzondere planten. Zeker een aanwinst voor de markt door de diversiteit van de planten. Ook sinds het eerste jaar ontbreekt Bennie Grashof niet op de markt. En altijd komt hij wel weer met een verassende plant die hij weer ergens heeft gevonden of een stekje van heeft gekregen. Tevens is die dag ook de prachtige tuin van Frans en Cisca Schuurman te bewonderen. Wilt u een aparte plant scoren dan is dit de plaats om te zijn. Het adres is Almelosestraat 80 te Agelo (net onder de kuiperberg vanaf Ootmarsum rechts). Aanvang is 10.00 uur en einde is 16.00 uur. Gratis entree en parkeren.

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 9 uur geleden
Afbeelding
Wandelen in het Dinkeldal 13 uur geleden
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Afbeelding
Startschot voor nieuw seizoen Muziekkoepel 20 apr, 11:27
Afbeelding
Looptraining voor de jeugd in De Lutte 19 apr, 16:13
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56