KV Java boekte weer mooie resultaten.
KV Java boekte weer mooie resultaten.

Succes voor de jeugdige klootschieters van KV Java

Algemeen

Ter onderbreking van de veldcompetitie werd er door de KTO (Kloatscheeters Twente Oost) rondewedstrijden voor de jeugd georganiseerd. Normaal gooien ze altijd op een wedstrijdbaan, maar nu werd er een parcours van enkele kilometers uitgezet over straat en veld. 

TWENTE - De jeugdige klootschieters kwamen uit heel Noordoost-Twente. In totaal deden er 54 teams mee, verdeelt over 4 categorieën. Het jongste team van KV Java (Guus, Hidde en Jens) wist de derde prijs te veroveren. En dan te bedenken dat 2 van de 3 schuttertjes dit jaar begonnen zijn met klootschieten. 

In categorie 2 kwam KV Java uit met 2 teams. Deze schuttertjes gooien al een paar jaar met elkaar en zijn aan elkaar gewaagd. De eerste wedstrijd was in Oud Ootmarsum over een volledig straatparcours van ruim 3 kilometer. Halverwege de wedstrijd lag alles nog dicht bij elkaar. Op het eind werden de verschillen toch groter en werd Java respectievelijk 1 en 3, met de teams uit Noord deurningen en Ootmarsum dicht in de buurt. De laatste rondewedstrijd, bij de Pannenkoekplas moest de beslissing brengen. Wederom werden ze eerste en derde. Het team van Bram, Fieke en Jorn werd tweede en het team van Dion, Robin en Ties werd eerste.