Losser in actie tegen geweld tegen vrouwen

Deze vrijdag geeft Losser het lokale startschot voor de jaarlijkse campagne 'Orange the World'. Met deze wereldwijde campagne maken organisaties zich sterk om geweld tegen vrouwen en meisjes uit te bannen.

LOSSER - Om zichtbaar uiting te geven aan de campagne hangt er vanaf nu een Orange the World vlag in Glane, Overdinkel, Losser, De Lutte en Beuningen. Bovendien kleurt ook 't Trefhuus in Overdinkel oranje. Bij eerdere edities werden ook al gebouwen in Losser oranje verlicht. Aangezien de verlichting van 't Trefhuus toch al brandt is nu gekozen om deze oranje te maken. Er worden dus geen extra panden verlicht in verband met de energiecrisis.


De Orange the World campagne is de wereldwijde campagne van UN Women tegen geweld tegen vrouwen. Deze campagne vindt jaarlijks plaats tussen 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, en 10 december, Internationale Mensenrechtendag. In deze periode worden in meer dan 100 landen gebouwen oranje uitgelicht en vinden debatten, tentoonstellingen, demonstraties en tal van andere acties plaats. Ook in Nederland krijgt de campagne volop aandacht; in meer dan 200 gemeenten vinden activiteiten plaats om geweld tegen vrouwen en meisjes te bestrijden.