Riky Schuurman (midden) behaalde twee medailles op het NK Klootschieten. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Riky Schuurman (midden) behaalde twee medailles op het NK Klootschieten. (Tekst/foto: Martin Meijerink) Foto:

Riky Schuurman pakt podium bij klootschieten

Klootschietster Riky Schuurman uit Oldenzaal behaalde afgelopen zondag een podiumplaats bij het NK Klootschieten, gehouden door KV Zwolle te Groenlo.

OLDENZAAL - Klootschieters uit het hele land namen deel, waaronder de 77-jarige Riky Schuurman. Zij is geboren in Breklenkamp en heeft al vanaf haar jeugd deze buitensport bedreven. Bijna haar hele leven is ze lid van de Klootschietvereniging Lattrop-Breklenkamp. Riky is én blijft lid, want naast het bedrijven van deze oudste buitensport in ons land is de binding en hechting met de medesporters van KV Lattrop-Breklenkamp van belang. Het sociale gebeuren is sterk; aandacht schenken aan elkaar en eenzaamheid tegengaan. Buiten sporten zoals Riky doet, is van belang ook om in conditie te blijven. 


Er zijn drie onderdelen bij het klootschieten: zetten, straat en veld. Er wordt gespeeld in leeftijdscategorieën en Riky is voor haar leeftijd ingedeeld in categorie 9. Riky Schuurman wist met het onderdeel zetten een eerste plaats te behalen. Op het onderdeel veld behaalde ze een tweede plek. Hulde aan onze 77-jarige Riky; al kom je dan uit voor KV Lattrop-Breklenkamp voor ons Oldenzalers voet het als een Oldenzaalse overwinning. Proficiat Riky!