Het Taalpunt kan helpen bij het verbeteren van de taalbeheersing in de brede zin. Deze inloopmomenten zijn voor iedereen toegankelijk.
Het Taalpunt kan helpen bij het verbeteren van de taalbeheersing in de brede zin. Deze inloopmomenten zijn voor iedereen toegankelijk. Foto:

Taalpunt in bieb helpt met verbetering taalbeheersing

Uit cijfers van stichting Lezen en Schrijven blijkt dat ongeveer één op de zes inwoners van Nederland moeite heeft met lezen en schrijven. Het werkelijke aantal ligt waarschijnlijk nog hoger, omdat mensen zich volgens hen ook vaak schamen voor deze problemen. Dit heeft een grote impact op onder meer de baankansen en het contact met de overheid en andere organisaties. Het Taalpunt Dinkelland kan hen helpen om de taalbeheersing te verbeteren.

DENEKAMP - In veel Twentse bibliotheken zijn inmiddels taalpunten, taalcafé's of soortgelijke voorzieningen te vinden. Doel is om mensen op een laagdrempelige manier te helpen met taalverbetering. Zo kan men in de bibliotheek in Denekamp elke dinsdag van 09.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur een inloopspreekuur bezoeken. Hier zitten dan speciaal geschoolde vrijwilligers klaar ter ondersteuning. Zij bieden graag passende hulp die precies aansluit bij het niveau en de behoefte. van de bezoekers. Door kleine successen te behalen komen de deelnemers telkens weer een stapje verder. Henk Rengerink is het aanspreekpunt en coördinator. Hij is ook bereikbaar via taalpunt@bibliotheekdinkelland.nl voor het maken van afspraken buiten deze tijden.