De uil is de ultieme nachtjager met zijn karakteristieke geluidloze vlucht. Door de eeuwen heen waren er veel mythes rond deze vogels.
De uil is de ultieme nachtjager met zijn karakteristieke geluidloze vlucht. Door de eeuwen heen waren er veel mythes rond deze vogels. Foto:

Lezing en workshop over uilen

Kevin Collins geeft komende woensdag 27 oktober bij Breedwijs een lezing over: het mysterieuze leven van de Uil. Hier worden de nodige mythes ontrafeld om een goed beeld te geven van de echte uil.

OLDENZAAL - "Uilen zijn voor de meeste mensen een mysterie en voor sommigen een mythe. Piepkuikens van de Uil worden Uilskuikens genoemd maar als deze beestjes volwassen worden dan blijken het ineens wijze geesten te zijn." De lezing is gericht op de feiten van de uil in onze hedendaagse omgeving. Ze zijn ook op wetenschappelijk vlak een interessant wezen: het voor ons onhoorbare vliegen in de nacht is een unieke truc van deze nachtjagers.


IVN-vrijwilliger Kevin Collins neemt u mee naar het mysterieuze leven van de uil met zijn gedragingen en leefwijze. Hij laat u aan de hand van de praktijk ruiken en zien wat een uil zoal dagelijks beleeft. De lezing en workshop zijn op woensdag 27 oktober. De start is om 19.30 uur en het duurt tot ongeveer 22.00 uur. Dit zal gehouden worden in Breedwijs aan de Helmichstraat 42 in Oldenzaal. Toegang kost 4 euro, leden van IVN betalen 3 euro. In verband met de beperkte deelname graag aanmelden via:

www.ivn.nl/afdeling/oldenzaal-losser-eo

Pen