Vondersweijde druk bezig met komende revitalisatie

OLDENZAAL - Sportcentrum Vonhdersweijde is achter de schermen al druk bezig met de voorbereidingen voor de komende revitalisatie en de periode daarna. Eind juni stemde de Oldenzaalse gemeenteraad in met een plan om het bad grootschalig onderhoud te geven en wat speerpunten aan te pakken. Zo komt er een overkapping voor het buitenbad waardoor er meer activiteiten gehouden kunnen worden gericht op diverse doelgroepen


Het zal bij veel mensen bekend zijn dat het sportcomplex door de jaren heen diverse problemen gehad heeft qua onderhoud. Zo komt er een nieuw dak, gedeeltelijke vervanging van kozijnen en tegelwerk, vervanging van de beweegbare bodem en CV-installatie, nieuwe elementen in de glijbaan, de sporthal krijgt een nieuwe vloer evenals de kleedruimtes en horeca en sanitaire voorzieningen worden vervangen. Eind dit jaar beginnen de werkzaamheden, waarbij men het bad zoveel mogelijk open wil houden.


Vondersweijde heeft ook al diverse vacatures uitgezet om verder te professionaliseren op diverse fronten. Zo zoeken zij naar teamcoördinatoren voor het zwembad en facilitair, maar ook een allround zwemonderwijzer. De vacatures zijn te vinden op de Facebookpagina van sportcentrum Vondersweijde, reageren kan tot medio augustus.