Afbeelding
Foto: ULI_SONNTAG

Terug van weggeweest: Volkswagen Polo GTI. Naar verwachting komt in september dit jaar de nieuwe Volkswagen Polo op de Nederlandse markt. Nog niet alles is bekend, maar inmiddels is al wel bekend gemaakt dat het snelle broertje, de Polo GTI terugkeert.


De Volkswagen Polo GTI is uitgerust met een 152 kW/207 pk sterke 2.0 TSI turbomotor. Deze benzinemotor heeft zowel directe als indirecte inspuiting en met de elektronische klephoogteverstelling zorgt dit voor het vermogen van 152 kW/207 pk. Verder heeft de Polo GTI een maximumkoppel van 320 Nm in het toerengebied tussen 1.500-4.500 tpm. De nieuwe Polo GTI heeft verder standaard zeventraps automatische DSG-transmissie met dubbele koppeling. In combinatie met het vermogen van de motor kan deze Polo GTI van 0 tot 100 km/u versnellen in 6,5 seconden. De topsnelheid is maar liefst 240 km/uur.


LED-verlichting
Wat er onder de motorkap zit, is natuurlijk belangrijk, maar het oog wil ook wat en de Polo GTI heeft zeker uitstraling. Zo heeft deze nieuwe Polo een doorlopende LED-lichtstrip in de honingraatgrille, IQ.LIGHT LED-matrix koplampen, dynamische afslagverlichting en speciale remlichtanimatie. Verder zijn de remklauwen in rood uitgevoerd, heeft deze GTI sportieve bumpers, grote luchtinlaten en ontbreekt het GTI-logo zeker niet.


Interieur
Naast de sportieve uitstraling aan de buitenkant, heeft de nieuwe Volkswagen Polo GTI ook een sportief ogend interieur in de kleuren zwart, grijs en rood. Een mooi voorbeeld zijn de premium sportstoelen. Deze hebben ruitbekleding en zijn met rode stiksels afgewerkt. De rode stiksel komen ook terug in het multifunctionele sportstuur.
De Digital Cockpit heeft standaard een 8-inch scherm en de Digital Cockpit Pro met een 10,25-inch scherm is optioneel. Uw smartphone kunt u gemakkelijk koppelen voor het gebruik van Android Auto en Apple CarPlay en de nieuwe GTI beschikt over het nieuwste infotainmentsysteem met standaard een kleurentouchscreen van 8 inch en met de optie Discover Pro zelfs een 9,2 inch scherm.

Autonoom rijden
Tegenwoordig zijn er veel rijhulpsystemen beschikbaar. Deze helpen bijvoorbeeld bij tussen de rijbaanmarkering en op voldoende afstand van de voorliggers blijven rijden en voorkomen aanrijdingen. De nieuwe Volkswagen Polo GTI heeft standaard het IQ.DRIVE-pakket met deze rijhulpsystemen en maakt daarmee gedeeltelijk autonoom rijden mogelijk.

Afbeelding
Afbeelding