Afbeelding
Foto:

De nieuwe Opel Grandland heeft een gedurfd design

Opel heeft de nieuwe Grandland, de top-SUV van Opel, gepresenteerd. Met de nieuwe Grandland houdt Opel vast aan zijn elektrificatiestrategie. De krachtige, uiterst efficiënte plug-in hybridevarianten zijn leverbaar met keuze uit voorwielaandrijving of elektrische vierwielaandrijving.


Het is de eerste keer dat de technologie van de Insignia in de SUV wordt geïmplementeerd. Opel zet hiermee nieuwe maatstaven in het segment van de Grandland. Hetzelfde geldt voor Night Vision, dat zijn première viert bij Opel. Dit systeem detecteert op een afstand van maximaal 100 meter voetgangers en dieren en waarschuwt vervolgens de bestuurder. Met het volledig digitale Pure Panel biedt de Grandland de bestuurder een compleet andere cockpitervaring.



Krachtige prestaties
In de nieuwe Opel Grandland worden toonaangevende technologie en optimaal comfort gecombineerd met krachtige prestaties en een gedurfd ontwerp. De plug-in hybrideversies bieden niet alleen het acceleratievermogen van een sportwagen, maar ook emissievrije mobiliteit dankzij de elektromotoren en het regeneratief remsysteem. Dankzij de flexibiliteit van het voertuigplatform kunnen Grandland-klanten hun favoriete aandrijfsysteem kiezen: van efficiënte diesel- en benzinemotoren tot geëlektrificeerde plug-in hybrides.


Comfort
De rijhulpsystemen van de nieuwe Opel Grandland maken het rijden al comfortabel, maar de nieuwe Grandland heeft meer te bieden. Zo is deze ook voorzien van ergonomische en AGR-gecertificeerde voorstoelen. Deze voorstoelen zijn uniek in de klasse van de Grandland en bieden veel instelmogelijkheden. Zo is er de elektrische verstelling van het zitvlak tot een elektro-pneumatische lendesteun. In de uitvoering met lederen bekleding bieden ze verwarming en zelfs ventilatie. Het comfort wordt verder verhoogd door Keyless Open & Start. Ook heeft de nieuwe Grandland infotainmentsystemen die compatibel zijn met zowel Apple CarPlay als Android Auto. Geen stress meer over de route, want de diensten van OpelConnect met Multimedia Navi Pro met onder andere real-time verkeersinformatie en online kaartupdates kunnen u de weg wijzen.


De orderboeken van de nieuwe Opel Grandland zullen spoedig geopend worden. Ook de prijzen zullen dan bekend zijn. De levering van de nieuwe Grandland zal in het najaar van start gaan.