Afbeelding
Foto: Shutterstock

Sleutels Lange School uitgereikt

Algemeen

Dinsdag namen de nieuwe bewoners van het appartementencomplex De Lange School in Losser hun sleutels in ontvangst. Woningcorporatie Domijn en Dura Vermeer sloten hiermee dit project succesvol af.

LOSSER - De bouw van het nieuwe appartementengebouw was niet zomaar een project. Het ging namelijk om een pilot om betaalbare en duurzame appartementen mogelijk te maken. Het gebouw werd gerealiseerd met ‘slimme’ modules en vooraf gefabriceerde wandelementen. Het gebouw is ook grotendeels gemaakt met hout, wat een duurzamer bouwmateriaal is dan beton. De bouw nam enkele maanden in beslag. In totaal zijn er 16 seniorenwoningen gerealiseerd. Snel en betaalbaar bouwen hebben een hoge prioriteit voor Domijn en het bouwbedrijf: de materiaal- en personeelskosten zijn immers steeds hoger waardoor de betaalbaarheid van sociale huurwoningen die Domijn biedt onder druk komen te staan. De keuze voor appartementen voor 1- en 2-persoons huishoudens is ingegeven door de specifieke woonbehoefte in Losser. De appartementen liggen dicht bij voorzieningen en er is een lift, wat ideaal is voor senioren.

Afbeelding
Nieuw Breinpunt in de bibliotheek gisteren
Afbeelding
Losser druk bezig met tegelwippen 7 mei, 15:11
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Kom rondstruinen op Woonboulevard Almelo 4 mei, 14:45
Afbeelding
Praat mee over elektrisch rijden 4 mei, 10:07
Afbeelding
Diverse activiteiten rond vrijheid en vrede in Losser dit weekend 3 mei, 14:56
De herdenking in Hengelo. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Oldenzaals tintje bij herdenking van april-meistaking in Hengelo 3 mei, 14:29
Het Syrisch Orthodox vrouwenkoor Oldenzaal zal ook optreden. Ze houden de Aramese vlag vast. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Het Graan en Korenfestival op zaterdag 11 mei in Oldenzaal 3 mei, 12:24
Afbeelding
Hart van Losser lezen wanneer jij dat wilt! 3 mei, 08:00